Кропивницький має тісні культурні та духовні зв’язки з містами Польщі: настав час розвивати економічні зв’язки

Понеділок, 10 червня 2019 16:11

Сьогодні, 10 червня, міський голова Кропивницького Андрій Райкович провів робочу зустріч з представниками делегації Консульського відділу Посольства Республіки Польща в місті Києві Доротою Дмуховською та Яцеком Гоцловським.

Андрій Райкович ознайомив високих гостей Кропивницького з історією міста та сучасними аспектами життя  обласного центру.

- Наше місто у поточному році відзначає 265-річницю заснування. Воно розташоване в центрі України, має багату історію, свої національні традиції, – розповів міський голова. – Кропивницький  має тісні культурні та духовні зв’язки із Польщею. У музичній школі №1 давно працює музей імені Кароля Шимановського.  У кількох навчальних закладах учні вивчають польську мову, як іноземну. Але разом із тим хотіли б розвивати тісніші економічні стосунки і значно більший зовнішній торгівельний оборот з Республікою Польща.

 Тому Андрій Райкович висловив сподівання, що пані Дорота дмуховська і вся консульська група спільно з командою міської ради Кропивницького долучаться до напрацювання нової економічної дорожньої карти між Кропивницьким та містами Польщі.

- Взагалі ми б хотіли оживити давню дружбу міст-побратимів. Років із 10 тому делегації із нашого міста часто бували у Вроцлаві. Вивчали досвід місцевого самоврядування, був гарний тур наших творчих колективів, – поділився Андрій Райкович. - До речі, ми відзначаємо активну діяльність об’єднання поляків “Полонія”. Це надзвичайно творчі люди. Практично жодне масштабне національне свято не обходиться без участі польської громади. 

У свою чергу Дорота Дмуховська розповіла, що кілька років тому вже була у Кропивницькому, але під час цьогорічного візиту помітила, як змінилося місто в останні роки.    

- Я не вперше в місті і бачу, що багато змінилося в кращу сторону, – зазначила пані Дорота Дмуховська. – нам це дуже приємно. Також вдячна, що підтримуєте польську громаду, не словами, а реальними діями та вчинками.     

Кропивничани - люди гостинні, тож Андрій Райкович запросив польську сторону на  одну з найбільших міжнародних сільськогосподарських виставок “АгроЕкспо”, театральний фестиваль “Вересневі самоцвіти” й на заходи святкування Дня міста Кропивницького.

Усі новини