Кропивницький – лідер у започаткуванні бізнесу. Такі висновки фахівців програми USAID "Конкурентоспроможна економіка України"

Четвер, 12 серпня 2021 13:14

Сьогодні, 12 серпня, Кропивницький зустрічає представників програми USAID "Конкурентоспроможна економіка України".

Під час зустрічі, що пройшла під головуванням Кропивницького міського голови Андрія Райковича, відбулась презентація поглибленого аналізу звіту "Індекс конкурентоспроможності міст 2019-2020". Експерти зазначили, що впродовж 2019 – 2020 років Кропивницькому вдалося стати лідером у номінації "Започаткування бізнесу". Відкриття в обласному центрі «Прозорого офісу» не лише вивело надання соціальних послуг на якісно новий рівень, а й допомогло покращити роботу з підприємцями. Тож Кропивницький зміг напрацювати необхідний алгоритм роботи, аби заслужено стати лідером у цьому напрямку.

- Ви знаєте, Кропивницький – це місто, з яким хочеться працювати, - зауважила заступниця голови ГО "Електронна Республіка" Алла Погонець. -  Ви виконали справді колосальну роботу в напрямку розвитку бізнесу. І іншим містам можна сміливо брати з вас приклад.

У свою чергу радник з питань регіональної конкурентоспроможності Програми USAID «Конкурентоспроможна економіка України» Арсеній Положій високо оцінив роботу департаменту економіки міської ради та визнав очільника міста Андрія Райковича лідером комунікацій на публічних площадках з вивчення досвіду організації започаткування бізнесу.

Разом із тим, загальні результати дослідження свідчать, що міській владі ще є над чим працювати. За дослідженнями експертки з відкритих даних та діджиталізації державних послуг Євгенії Поремчук, на сайті міської ради зібрана вся грунтовна і необхідна інформація - оприлюднено весь набір відкритих даних, доступна інформація про бюджет, регуляторні акти, наявний віджет з переліком публічних закупівель. Проте цими даними неохоче користуються. А тому, на думку експертів, необхідно налагодити комунікацію з цільовою групою. Порадила Євгенія Поремчук і «слабкі місця», які варто розвивати. 

Андрій Райкович щиро подякував експертам за виконану роботу і висловив сподівання на подальшу співпрацю.

- Ми постійно комунікуємо на багатьох платформах, які пропонують міжнародні партнери. І вже маємо результати. Той факт, що Кропивницький став лідером у започаткуванні бізнесу для нас дуже важливий. Це хороший аванс для міста, поштовх працювати системно і потужно й надалі, - наголосив Андрій Райкович. – Хочу запевнити, що ми, як влада, і далі робитимемо все, щоб бізнес не лише реєструвався легко, а й працював. Ми сподіваємось на подальшу продуктивну співпрацю. І зробимо усе можливе, щоб наше місто здобувало лідерські місця і в інших компонентах. Це важливо для розвитку міста, для покращення інвестиційного клімату, для зміцнення економіки.

На цьому робота представників програми не завершилась. Вони візьмуть участь у спільному он-лайн тренінгу для інших міст України щодо впровадження найкращих практик за компонентом «Започаткування бізнесу». До речі, станом на ранок до участі в заході зареєструвалось 55 міст. На сьогодні запланована також зустріч з представниками місцевої бізнес-спільноти.

 

Усі новини