Кропивницький готується зустрічати учасників “Зіркового ралі”

Понеділок, 10 червня 2019 15:01

У липні місто Кропивницький прийматиме учасників “Зіркового ралі”. Подібні перегони серед шанувальників ретро-автомобілів проводяться вже вчетверте під егідою Комітету Історичних Автомобілів при Автомобільній Федерації України.

У змаганнях братимуть участь спортсмени-аматори, власники класичних транспортних засобів вироблених до 1989 року.

Головний старт сезону відбудеться 11 липня в багатьох обласних центрах України. Екіпажі одночасно вирушають у напрямку Кропивницького.

Цього року Оргкомітет «Зіркового ралі» отримав запрошення від міського голови Андрія Райковича. Тому було вирішено фініш змагань провести у Кропивницькому 12 липня. Орієнтовно це буде не пізніше 17.00.

Правила «Зіркового ралі» дуже прості, вони не змінювалися протягом століття. Учасники змагання - екіпажі аматорів, повинні дістатися до фінішу з мінімальною кількістю штрафних балів, які будуть нараховуватися у разі запізнення або передчасного прибуття авто на фініш кожного етапу, за екстрене технічне обслуговування на трасі ралі та за використання сторонньої технічної допомоги. На старті екіпажі отримують дорожню книгу, де організатори позначать основні деталі дорожньої ситуації маршруту з позначенням точок старту та фінішу кожного етапу, а також норми часу, яку розраховано з урахуванням віку кожного авто. Всі засоби сучасної електронної навігації у «Зірковому ралі» дозволені. В програму ралі включені також спеціальні змагальні ділянки для екіпажів з ускладненої навігації та змагання зі швидкісного маневрування на закритому майданчику.

Судді ретельно пломбують капоти авто на старті кожного етапу, ремонт авто дозволений тільки протягом 90 хвилин у технічному парку змагань після закриття фінішу кожного етапу. Учасники ралі можуть стартувати з будь-якого обласного центру України.

13 та 14 липня відбудуться змагання дорогами Кіровоградської області, святкові заходи на честь 105 річниці Бессарабського автопробігу, а також виставка старовинних авто.

А вже 14 липня на Театральній площі Кропивницького - нагородження переможців ралі. Детальніше про перегони «Зіркове ралі» можна дізнатися за посиланням. http://stellarrally.com/zvezdnoe-ralli-2019/

Усі новини