Кропивницький готується зустрічати гостей Міжнародної виставки "АгроЕкспо"

П'ятниця, 18 вересня 2020 15:51

Сьогодні, 18 вересня, у міській раді Кропивницького відбулося чергове засідання робочої групи з питань підготовки та проведення в обласному центрі Міжнародної агропромислової виставки "АгроЕкспо" за участі заступника  міського голови Андрія Паливоди, директора ТОВ "Украгроекспо" Ігоря Глібко та керівників виконавчих органів міської ради.

Учасники наради обговорили хід підготовки  організації та проведення виставки у 2020 році.

- Станом на сьогоднішній день ведеться робота з непрофільними підприємствами малого та середнього бізнесу щодо їхньої участі у виставці "АгроЕкспо-2020" та у Покровському ярмарку. Вже зареєстровано 10 учасників, - відзначив Андрій Паливода. – Цьогоріч, з метою популяризації ролі цифрового суспільства у сучасному світі, обговорення змін засад державного управління та ведення бізнесу, які спричиняє цифрова трансформація, на базі Міжнародної агропромислової виставки "АГРОЕКСПО – 2020" заплановано проведення Муніципального інвестиційного форуму "TIME to INVEST" під назвою "Цифрова трансформація: Бізнес. Влада. Суспільство".

У рамках програми виставки організатори планують проведення екскурсій: гостям міста пропонуватимуть цікаві туристичні маршрути Кропивницьким.

Крім того, протягом чотирьох днів, із 30 вересня до 03 жовтня, триватиме фестиваль вуличної їжі "Єлисавет Смак Fest", на якому представлять страви національних кухонь різних країн світу.

- У межах Міжнародної агропромислової виставки "AgroExpo" цьогоріч відбудеться фестиваль вуличної їжі "Єлисавет Смак Fest", який надасть змогу кожному відвідувачу посмакувати традиційними стравами кухонь народів світу, - повідомив Ігор Глібко. - Найкращі ресторани та кафетерії запропонують відвідувачам українські борщ та вареники з різноманітною начинкою, польський бігус та угорський бограч, вірменську долму та хашламу, узбецький плов, шурпу та лагман, чеську рульку та білоруські деруни з грибами, тунець на грилі по-французьки та іспанську паелью, американське барбекю та багато інших смаколиків.

Також організатори виставки повідомили, що на період проведення виставки буде змінено схему та інтервал руху транспортних засобів, які здійснюють перевезення пасажирів за міським маршрутом № 113. За інформацією начальника управління розвитку транспорту та зв’язку Віктора Житніка, наразі вирішується питання щодо організації безкоштовного підвезення відвідувачів від автостанції №2 до місця проведення виставки.

Усі новини