Кропивницький готується до відзначення державних свят – Дня Державного Прапора України та 28-ї річниці незалежності України

Субота, 17 серпня 2019 08:00

Святкові заходи у Кропивницькому на площі перед міською радою розпочнуться 19 серпня о 8.00 “Медовим ярмарком” з продажу товарів декоративно-ужиткового мистецтва, меду та сувенірів.

У День Державного Прапора України, 23 серпня, урочистості розпочнуться о 9.00 відкриттям меморіальної дошки Почесному громадянину міста Семену Климовичу Сороці по вул. Михайлівській, 9. А о 10.00 на площі Героїв Майдану відбудеться церемонія підняття Державного прапора України. О цій же годині у Центрах дитячої та юнацької творчості міста проходитимуть майстер-класи «Різнобарвна Україна».

Об 11.30 кропивничани понесуть живі квіти до Алеї Слави, що на Фортечних Валах.

24 серпня святкування Дня незалежності України розпочнеться о 8.00 з Молитви за Україну у храмах міста. Урочистості з нагоди 28-ої річниці незалежності України розпочнуться о 9.15 із вшанування Небесної сотні на площі Героїв Майдану. Після чого відбудеться урочиста хода та церемонія нагородження біля пам’ятника Тарасу Шевченку. До свята також приурочили презентацію панно з вишитими рядками поезії Великого Кобзаря – проект «Вишивана Україна».

Продовжиться святкування великим концертом міського професійного духового оркестру «Святкові сурми» у приміщенні театру ім. М.Л. Кропивницького. Початок концерту – о 17.00.

Свої заходи до програми святкування запропонувала і громадськість міста. О 17.30 стартує Хода вишиванок. Цьогоріч вона проходитиме від пам’ятника Янголу – охоронцю до площі Героїв Майдану, де планується святковий концерт.

Усі новини