Кропивницький долучається до нового освітнього проєкту: профільні класи для майбутніх рятівників, правоохоронців та військових

Середа, 31 березня 2021 18:49

Сьогодні, 31 березня, міський голова Кропивницького Андрій Райкович, разом зі своїм заступником Сергієм Колодяжним, секретарем міської ради Олегом Колюкою, та керуючою справами виконавчого комітету Світланою Балакірєвою провели робочу зустріч з помічником заступника міністра внутрішніх справ України Олексієм Рудьом та начальником ГУНП в Кіровоградській області Романом Козьяковим. 

Олексій Рудь поділився ідеями, щодо того, як організувати професійне навчання молоді і прищепити їм любов до таких важливих сьогодні професій як рятівник, правоохоронець, волонтер та військовий.  Такі професії підійдуть не кожному, адже вимагають чіткої дисципліни, чималої фізичної витримки. А тому до їх опанування краще готуватись ще з юного віку. 

Олексій Рудь переконаний, важливими є і здобуті практичні навички, а тому пропонує реалізувати цікавий проєкт – створення профорієнтаційної бази для детальнішого знайомства і оволодіння навичками професій працівників ДСНС, поліції та військовиків.

У свою чергу, Андрій Райкович звернув увагу гостя, що у Кропивницькому  функціонує ліцей «Сокіл», зорієнтований на поглиблене вивчення початкової військової підготовки. Потужно у цьому напрямку працюють і педагогічний та учнівський колективи ЗОШ № 16. Вони можуть бути стартовими майданчиками для нового освітнього проекту.

- Ваша ідея правильна, треба занурювати дітей в професію, щоб вони з юного віку розуміли її особливості, - переконаний Андрій Райкович. – Ми готові починати з вами діалог. Пропоную, найперше, познайомитись з нашими навчальними закладами ЗОШ № 16 та ліцеєм «Сокіл», вивчити їх потужності та не на словах перевірити, як вони працюють за програмою військової підготовки. На їхній базі можна було б починати адаптацію нової освітньої програми.

Вже за кілька тижнів Олексій Рудь планує знову приїхати в Кропивницький, щоб ближче познайомитися із  навчальними закладами обласного центру.

Усі новини