Кропивницький: б’ємо, допомагаємо, народжуємо

Середа, 2 березня 2022 11:17

Кропивницький живе під звуки сирен, але це не лякає містян. Вони спільно і злагоджено допомагають українським військовим: збирають харчі, теплий одяг, необхідні речі, зустрічають і розселяють біженців з міст, де ведуться активні бойові дії. Наші захисники б’ють ворога на підступах до міста, а молоді жінки дарують нове життя у пологових будинках.

Жителі Кропивницького усі, як одна стіна, стали на оборону України. Єдина мета — вигнати російського окупанта — об’єднала людей різних політичних поглядів, депутатів і виборців. Буквально у перший день війни у місті організували пункти збору волонтерської допомоги на Козачому острові, у Кроп:хабі, у школах. Тисячі містян записалися в тероборону. Комунальники разом із депутатами активно долучилися до підготовки укриттів.

- Кропивничани мобілізувалися дуже швидко і почали збирати допомогу нашим військовим. Кожного дня 30 машин відправляємо на фронт. А це десятки тонн харчів, одягу. В перший день війни розселили 150 біженців з інших міст, і щодня зустрічаємо і координуємо, куди людям треба їхати. Усі діємо спільно і злагоджено. Кожен депутат міської ради максимально ефективно використовує свої можливості і докладає зусиль, щоб вирішити ті чи інші питання. Тут немає політики. Ми всі захищаємо нашу державу. Війна зробила нас однією єдиною непереможною нацією! Ніхто не збирається здаватися, - сказала депутатка міської ради, волонтерка, координаторка Кроп:хабу Катерина Колтунова.

У Кропивницькому волонтерську допомогу збирають на двох локаціях: Krop:hub Кропивницький ( дрібне і сухпай) і Козачий острів (габаритне).

Фронт наближається до Кропивницького, але наші захисники дають гідну відсіч ворогу. У вівторок, 01 березня, на підступах до міста з боку Миколаєва українська армія розбила колону ворожої техніки.

Війна зробила нас однією єдиною непереможною нацією! Ніхто не збирається здаватися.

Усі новини