Кропивницька центральна міська лікарня отримала високотехнологічне обладнання для лікування ковіду

П'ятниця, 19 серпня 2022 16:28

Сьогодні, 19 серпня, в рамках американсько-українського "Проєкту запобігання розповсюдженню Covid-19 на території України" чотири медзаклади області отримали 30 систем зволоження повітря з підігрівом та генераторами високого потоку кисню.

Крім війни, яка триває в Україні, досі зберігається інша загроза життю і здоров’ю людей — ковід. Для боротьби з цією недугою завдяки спільним зусиллям начальника обласної військової адміністрації Андрія Райковича, Міністерства охорони здоров’я України та американських партнерів сучасне високотехнологічне обладнання отримали чотири медзаклади області, зокрема - Кіровоградська обласна лікарня, Кропивницька центральна міська лікарня, Новоукраїнська та Олександрійська центральні міські лікарні.

- Війна відклала на другий план попередню проблему світового масштабу, пов’язану з ковідом. Але ця жорстока складна пандемія потроху знову дає про себе знати. Тому нам необхідно бути готовими запобігати, боротися і рятувати людей від цієї інфекції, але в умовах воєнного стану. Символічно, що медики всього світу об’єднали свої зусилля і винайшли технології, які рятують людей від ковіду. Ми вдячні громадським організаціям, благодійним та інвестиційним фондам за підтримку медичної галузі України. Наші медики з повною віддачею рятуватимуть людські життя, - наголосив Андрій Райкович.

Як зазначив координатор американсько-українського проєкту Віталій Кушнір, над його реалізацією працювали пів року. Усе обладнання медзакладам передали безкоштовно.

Усі новини