Кропивницька міська рада визначила порядок позбавлення звання Почесного громадянина міста

Середа, 20 грудня 2023 15:40

Кропивницька міська рада свооїм рішенням визначила порядок позбавлення звання Почесного гроомадянина міста.

Необхідні зміни до Положення про присвоєння звання „Почесний громадянин міста Кропивницького внесли депутати міської ради під час сесійного засідання у вівторок, 19 грудня.

Відповідно до запропонованого порядку особа може бути позбавлена звання Почесного громадянина міста:

якщо це звання присвоєно в період існування СРСР та на неї поширюється дія Закону України „Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки”;

якщо на особу поширюється дія Закону України „Про засудження та заборону пропаганди російської імперської політики  в Україні і деколонізацію топонімії”.

- Ще однією підставою є наявність обвинувального вироку суду, який набрав законної сили, про визнання особи винною у вчиненні тяжких, особливо тяжких злочинів або злочинів проти основ національної безпеки України, - відзначила заступниця начальника управління персоналу Світлана Громко.

Клопотання щодо позбавлення звання Почесного громадянина  міста можуть подавати ті ж  суб’єкти, що і на присвоєння звання, воно має бути обґрунтованим, з викладенням конкретних фактів, які стали підставою для розгляду.

Остаточне рішення про позбавлення Почесного звання, так само як і про присвоєння звання, приймається на пленарному засіданні сесії Кропивницької міської ради не менше ніж двома третинами голосів від загального складу ради. 

Крім того, прийнятим рішенням передбачається  розміщення на сайті міської ради переліку усіх кандидатур на присвоєння звання для ознайомлення та обговорення громадськістю.

Усі новини

Новенці пам’ятають про Чорнобиль
П'ятниця, 26 квітня 2024 16:13