Кропивницька міська рада ухвалила зміни до бюджету громади на 2024 рік

Четвер, 4 липня 2024 16:14

Понад шість десятків питань порядку денного розглянули депутати Кропивницької міської ради на ХХІІ засіданні дев’ятої сесії, що відбулося сьогодні, 04 липня.

Відкрив засідання сесії секретар Кропивницької міської ради Олег Колюка, повідомивши, що наша держава, на жаль, продовжує втрачати на полі бою кращих своїх захисників. І цього дня кропивничани в останню путь провели воїнів Олександра Ткаченка та Сергія Тацея, тож присутні вшанували хвилиною мовчання пам’ять усіх загиблих, хто віддав життя за батьківщину.

Перед початком роботи сесії Представниця Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини Галина Лугова представила звіт про роботу служби Уповноваженого Верховної ради України з прав людини та її керівника Дмитра Лубенця:

Загалом  кількість звернень громадян у 2023 році зросла в порівнянні із  2023 роком майже удвічі: із 42485 до 95 796.

Це пов'язано із розвитком та розгалуженістю мережі представництв в регіонах України, і зі збільшенням довіри до інституції, що підтверджують соціологічні дослідження.

Кожен другий візит стосувався моніторингу дотримання прав ВПО, майже кожен п'ятий – НПМ За результатами моніторингових візитів Омбудсманом направлено 2892 звіти з понад 10 000 рекомендацій органам державної влади...

З повною версією доповіді можна ознайомитися:https://ombudsman.gov.ua/report-2023/

Першим питанням, яке розглянули депутати, стало внесення змін до рішення міської ради “Про бюджет Кропивницької міської територіальної громади на 2024 рік”.

За інформацією начальниці фінансового управління Любові Бочкової, до бюджету Кропивницької міської територіальної громади залучили міжбюджетних трансфертів майже 1,5 мільйона гривень. У процесі підготовки проєкту рішення опрацьований ряд пропозицій від головних розпорядників щодо збільшення показників видатків бюджету на реалізацію заходів галузевих Програм та за рахунок залучення вільного залишку коштів, який утворився на 01 січня 2024 року, збільшено фінансовий ресурс :

управлінню освіти – на 17, 587 мільйона гривень на оплату енергоносіїв у зв’язку із зростанням тарифів;

департаменту соціальної політики –  на 2,  331 мільйона гривень на надання адресної грошової допомоги мешканцям міста та на видання книги «Непереможені»;

управлінню культури і туризму – на 2, 325 мільйона гривень на проведення розрахунків за енергоносії;

управлінню молоді та спорту –  на 1, 085 мільйона гривень на оздоровлення дітей пільгових категорій та на проведення оплачуваних громадських робіт для молоді.

За пропозиціями управління капітального будівництва пропонується збільшити видатки бюджету розвитку на 55,  824 мільйона гривень  за рахунок збільшення доходів загального фонду бюджету територіальної громади на реалізацію заходів Програми капітального будівництва, реконструкції та капітального ремонту об’єктів комунального господарства і соціально-культурного призначення, а саме:

- 35, 824 мільйона гривень  на виконання невідкладних робіт з капітального ремонту покрівель закладів освіти;

- 20, 00 мільйонів гривень на капремонт приміщень центральної міської лікарні.

Крім того, передбачено перерозподіл видатків між головними розпорядниками коштів за КПКВ 7640 «Заходи з енергозбереження» на виконання невідкладних робіт з утеплення та ремонту даху І корпусу музичної школи № 3 по вул. Академіка Корольова, 2, а саме: управлінню культури і туризму – 1,0 мільйон гривень, управлінню капітального будівництва – +1,0 мільйон гривень.

За пропозицією департаменту містобудування та земельних ресурсів збільшено видатки за на природоохоронні заходи.  555,4 тисячі гривень додано на заходи з озеленення міста за рахунок залучення залишку коштів фонду охорони навколишнього природного середовища, що утворився станом  на 01 січня 2024 року.

За пропозиціями Головного управління житлово-комунального господарства додано 23, 140 мільйона гривень за рахунок зменшення видатків резервного фонду для КП «Теплоенергетик» та передбачено перерозподіл видатків за бюджетними програмами в межах бюджетних призначень головного розпорядника.

По виконавчому комітету Кропивницької міської ради виділена субвенціїя з місцевого бюджету державному бюджету на виконання програм соціально-економічного розвитку регіонів  по Міській програмі профілактики злочинності «Безпечне місто»  у сумі 200,0 тисяч гривень.

Також на сьогоднішньому сесійному засіданні депутати ухвалили рішення про внесення необхідних для забезпечення стабільної життєдіяльності громади змін до галузевих програм соціально-економічного розвитку міста і розглянули ряд питань регулювання земельних відносин.

Усі новини