Кропивницька міська рада передасть нацгвардійцям нові відеореєстратори

Вівторок, 4 січня 2022 13:15

Сьогодні, 04 січня, Кропивницький міський голова Андрій Райкович взяв участь в урочистостях з нагоди 30-ї річниці від дня створення 21-ї окремої бригади охорони громадського порядку імені Петра Калнишевського Національної гвардії України.

02 січня 1992 року на базі 25-го окремого спеціального моторизованого батальйону міліції Внутрішніх військ сформували 6-й полк 2-ї Східної дивізії Нацгвардії України. У 1995 році згідно з Указом Президента України від 20 січня та наказом командувача НГУ від 26 січня 6-й полк підпорядковано Внутрішнім військам МВС України, де він став 21-ю окремою бригадою.

Військова частина виконує завдання захисту та охорони життя, прав, свобод і законних інтересів громадян України, охорони громадського порядку та забезпечення громадської безпеки.

Вітаючи зі святом Андрій Райкович відзначив, що історія цієї частини – це славні сторінки чесної і відданої служби, виконання важливих бойових завдань на рідній землі і далеко за межами рідного дому.

- Нацгвардійці брали участь у звільненні населених пунктів Донецької і Луганської областей. Імена героїв, бойових командирів і рядових золотими літерами вписані в новітню історію Національної гвардії України. Місто пишається ними, - наголосив міський голова. – Ми живемо в нелегкий час - в години великих випробувань. Нацгвардія і сьогодні  теж на передовій. Ви виконуєте не просто службові, а бойові завдання. І наше мирне місто в центрі України сподівається на ваш досвід, на вашу відповідальність і професіоналізм в організації громадської безпеки.

Грамоту Кропивницької міської ради та виконавчого комітету очільник міста вручив начальнику військового наряду військової частини 3011 Національної гвардії України головному сержанту Євгенію Волошину.

Також гвардійці отримають різдвяний подарунок від міської ради: до 30-річчя військової частини – 30 персональних відеореєстраторів, що допомагатимуть їм під час здійснення чергувань.

Усі новини