Кропивницька міська рада ініціює передачу у комунальну власність об'єкта укриття колишнього заводу ім. В.К. Таратути

Вівторок, 14 лютого 2023 18:23

Секретар міської ради Олег Колюка зустрівся із першою заступницею начальника Регіонального відділення Фонду державного майна України по Дніпропетровській, Запорізькій та Кіровоградській областях Анною Калініною, щоб обговорити можливість передачі із державної у комунальну власність захисної споруди в приміщенні колишнього ремонтно-механічного заводу ім. В.К.Таратути.

Нинішній орендар даного об'єкту, хоч і не перешкоджає доступу людей в укриття, але й забезпечити його належне утримання не може.

- Розв'язати це питання спонукає якнайшвидше і той факт, що поблизу сховища є навчальні заклади, зокрема художня та спортивна школи, їхні керівники зверталися до профільної депутатської комісії з питань охорони здоров'я, освіти, соціальної політики, культури та спорту з проханнями подбати про облаштування укриття для своїх вихованців, - звернула увагу учасників зустрічі голова комісії, депутатка міської ради Наталя Чередниченко.

У міській раді готові прийняти на баланс цю захисну споруду і подбати про подальше її належне утримання, відповідні листи-звернення до Фонду уже підготували.

- Ми опрацюємо це питання, щоб приймати подальші управлінські рішення в юридичній площині, має бути висновок і нашої комісії, - відзначила Анна Калініна. - І далі уже запропонуємо вам варіанти спільних дій. Закон передбачає безоплатну передачу об'єктів цивільного захисту, а в цьому випадку, це особливо важливо, бо стосується безпеки дітей.

Анна Калініна висловила готовність співпрацювати й надалі, якщо виникатимуть подібні питання по решті таких об'єктів у Кропивницькому, перелік яких, власне, і обліковується у регіональному відділенні.

Усі новини