Кропивницька інспекція посилила боротьбу із порушниками правил благоустрою

Вівторок, 1 лютого 2022 17:09

Сьогодні, 01 лютого, про результати виконання бюджетних програм  у минулому, 2021, році прозвітував начальник інспекції з благоустрою міської ради Олександр Брюховецький.

- У 2021 році на розгляд інспекції надійшло 344 звернення громадян. Найчастіше у зверненнях порушувалися питання неналежного утримання прилеглих та закріплених територій, зокрема прибирання сміття, покосу трави та знищення бур’янів, карантинних рослин, а також виконання благоустрою після проведення земляних робіт, влаштування зливних ям на прилеглих територіях, видалення та пошкодження зелених насаджень та інше. Крім того, було розглянуто 231 звернення юридичних осіб  та 18 депутатських звернень, - повідомив посадовець.

За словами Олександра Брюховецького, протягом січня-грудня 2021 року за недотримання правил благоустрою працівниками інспекції складено 1314 протоколів про адміністративні правопорушення. Для порівняння у 2020 році цей показник становив 879 протоколів.

Працівники інспекції щотижня виходять в рейди з перевірки благоустрою нашого міста, залучають до цієї роботи і  фахівців міської дружини та співробітників поліції.

Так, у 2021 році  під час таких рейдів було складено 373 протоколи для притягнення винних осіб до адмінвідповідальності, та видано 1226 попереджень, після яких недоліки санітарного стану було усунені у найкоротший термін.

Досить детально Олександр Брюховецький зупинився на результатах боротьби із стихійною торгівлею в місті.

Зокрема, відповідно до вимог правил благоустрою, на території міста забороняється самовільно розгортати точки торгівлі з лотків, автомобілів, причепів, столиків, візків у невстановлених для цього місцях та без наявності відповідного дозволу.

- Практика довела, що жодні методи, крім постійного чергування не приносять позитивних результатів. Так, завдяки постійному контролю вдалося припинити несанкціоновану торгівлю на тротуарах по вулицях Преображенській (біля Центрального ринку), Вокзальній (від магазину “АТБ” до ринку “Босфор”), Євгена Тельнова (біля ринку “Черемушки”), Полтавській (біля ринку “Полтавський”) та Космонавта Попова (біля 5-ї поліклініки), - наголосив очільник інспекції з благоустрою.

Нагадав Олександр Брюховецький і про розміри штрафів, які накладаються на порушників правил благоустрою, зокрема для громадян в межах від 340 грн. до 1360 грн., для посадових осіб (керівників підприємств, установ, організацій всіх форм власності) та громадян-суб’єктів підприємницької діяльності – від 850 до 1700 грн.

Звернувся до містян і заступник міського голови Олександр Мосін:

- Я звертаюся до  кропивничан з проханням об’єднати наші зусилля для наведення порядку на території міста, якщо ми усі дотримуватимемося правил благоустрою, наше місто стане впорядкованим, чистим і комфортним для проживання.

 

Усі новини