Кропивницька художниця Юлія Тарасова: Частину коштів від продажу малюнків передаю на допомогу ЗСУ

Понеділок, 26 вересня 2022 11:46

В суботу, 24 вересня, в літературно-меморіальному музеї І. К. Карпенка-Карого стартувала персональна виставка акварельного живопису Юлії Тарасової «Друга домівка Івана Тобілевича. Хутір Надія», присвячена святу театрального мистецтва «Вересневі самоцвіти» та 140-річчю створення Театру Корифеїв.           

Юлія Тарасова, роботам якої так пасує літературна ознака «поетичні», є активною учасницею пленерів обласної організації Національної спілки художників України. Працювала графічним дизайнером, нині прищеплює любов до прекрасного учням дитячої школи мистецтв.

У залах музею представлені майже 40 пейзажів та натюрмортів, створених художницею у державному заповіднику-музеї Хутір Надія.

- Подорожуючи нашою мальовничою областю, не могла оминути це особливе місце, де відпочиваєш серцем і душею, – розповіла Юлія Тарасова. – Навіть тамтешнє повітря надихає на творчість. Спокій, який тебе огортає, спонукає до нових і нових відвідин хутора. У час тяжких випробувань кожен працює на своїй ділянці фронту. Частину коштів від продажу малюнків виставки спрямовую на допомогу ЗСУ.

З дебютом у музеї Карпенка-Карого гостю привітали представники літературних і мистецьких кіл, громадських організацій, педагоги, бібліотекарі.          

Експозицію доповнили літературні видання, де згадується Хутір Надія. Відкриття виставки збіглося з днем народження музею, тож його фонди поповнилися двома краєвидами театральної Мекки України – дарунками мисткині та друзів музею. 

Усі новини