Кропивницька громада — переселенцям: міська рада передала допомогу на гуманітарний центр

П'ятниця, 17 червня 2022 13:25

Війна триває третій місяць, кількість внутрішньо переміщених осіб, які зареєструвалися і проживають у Кропивницькому не зменшується: міська рада отримала завдання від обласної військової адміністрації підготуватися до розміщення іще 5,5 тисяч вимушених переселенців.

У той же час, міські гуманітарні волонтерські центри, які опікуються цими людьми, почали відчувати нестачу в ресурсах. Так, за допомогою до міської ради звернулася співзасновниця гуманітарного центру “Територія успіху” Інга Дуднік з проханням розглянути можливість підтримки.

Зараз в країні чужої біди ні для кого не існує, всі виклики долаються спільними зусиллями. Саме тому від територіальної громади міста через міську раду гуманітарний центр отримав 780 продуктових наборів та 11 палет з питною водою.  До складу цих наборів входять крупи, печиво, чай, кава, різні консерви — м'ясні, рибні та овочеві.

Багато продуктів із іноземним маркуванням, це все тому що обласна військова адміністрація, яка передає територіальним громадам матеріальну допомогу, отримує її як від вітчизняних, так і закордонних донорів. Усю допомогу, що виділяється на область, ОВА розподіляє між громадами відповідно до кількості внутрішньо переміщених осіб, які там проживають.

Яка наразі ситуація із забезпеченням гуманітарного центру прокоментувала Інга Дуднік:

- Допомогу від Організації Об'єднаних Націй ми іще не отримали. І транш від наших закордонних партнерів затримується. Тому й склалася така ситуація, що наші запаси по харчових продуктах практично вичерпані. Ми вдячні Кропивницькій міській раді за підтримку: частка допомоги від міської влади становить близько 15% від загальної маси. Решта — допомога від іноземних донорів. Найбільша потреба в центрі зараз — це продукти, на ситуацію з овочами, наприклад, впливає ще й фактор міжсезоння. Потребу у засобах особистої гігієни ми закриваємо з допомогою ЮНІСЕФ, - зазначила Інга Дуднік.

Усі новини

Новенці пам’ятають про Чорнобиль
П'ятниця, 26 квітня 2024 16:13