Кропивничани – за здоровий спосіб життя: Міжнародний Олімпійський день стартував легкоатлетичним кросом

Середа, 23 червня 2021 17:00

Міжнародний Олімпійський день у Кропивницькому стартував легкоатлетичним кросом. Сотні кропивничан відзначили спортивне свято забігом від Фортечних валів до парку Перемоги.

 Саме 23 червня у далекому вже 1894 році було створено Міжнародний олімпійський комітет і саме цього дня в 200 країнах світу відзначають день спорту. А 2021 рік є особливим в історії міжнародного спортивного руху. Весь світ відзначає 125 річницю проведення перших Олімпійських ігор сучасності під егідою Міжнародного олімпійського комітету, які відбулися 1896 року в Афінах.

Родзинкою цьогорічного святкування сала презентація нової «Олімпійської зарядки» від Національного олімпійського комітету України, яка проводиться під гаслом «Заряджайся спортом».

Олімпійську руханку у Кропивницькому  презентували відомі спортсмени та активні мешканці обласного центру.

Кропивницький здавна, як обласний центр є  основною базою підготовки спортсменів міжнародного рівня. Упродовж останніх років провідні спортсмени, тренери, юні вихованці дитячо-юнацьких спортивних шкіл, ветерани спорту відчувають надійну підтримку міської влади, депутатського корпусу у справі розвитку спорту високих досягнень та фізичної підготовки молоді.

З вітальним словом до спортивної спільноти обласного центру звернувся  міський голова Андрій Райкович.

- Наше місто має славну спортивну історію. І ми багато робимо, а ще більше повинні зробити, щоб у Кропивницькому рух за здоровий спосіб життя, фізичне виховання ставали модними і необхідними, - наголосив очільник міста. -  Я щиро вітаю всіх вас з Олімпійським днем. Переважна більшість спортсменів  - молоді люди. Тому напередодні Дня молоді я хочу побажати всім молодим кропивничанам енергії, бадьорості, успішної кар'єри. Зараз молоді воїни боронять незалежність країни на Сході держави. Побажаємо їм стійкості і миру. А ми повинні зробити все необхідне, щоб кропивницька молодь мала можливість реалізувати свої сили, знання і мрії. Натхнення вам і перемог!

За багаторічну сумлінну працю, значні тренерські досягнення, вагомий особистий внесок у популяризацію та розвиток шахів у Кропивницькому міський голова відзначив відомого тренера Георгій Дубівку цінним подарунком

А Подяку Кропивницької міської ради та виконавчого комітету цього дня Андрій Райкович оголосив  педагогу-організатору дитячо-юнацького клубу «Промінь» Олегу Ковальчуку за особистий внесок у справу виховання та навчання підростаючого покоління, високий професіоналізм і сумлінну працю.

Однією із ключових ознак розвитку спорту у Кропивницькому – системна розбудова матеріально-технічної бази, яка допомагає командам міста гідно виступати на змаганнях національного та міжнародного рівня.  Високі спортивні досягнення просто не можуть бути без подарунків, тож Андрій Райкович,  секретар міської ради Олег Колюка та заступник міського голови Сергій Колодяжний вручили комплекти м’ячів для відділень футболу і баскетболу дитячо-юнацьких спортивних шкіл № 2 та №4 і сертифікат на придбання спортивного інвентаря КДЮСШ №3 на суму 18 тисяч гривень.

Олімпійський день продовжився у парку Перемоги різноманітними спортивними конкурсами та змагання, переможці яких отримали заслужені призи та нагороди.

Усі новини