Кропивничани урочистою ходою відзначили 74-ту річницю перемоги над нацизмом у Другій світовій війні

Четвер, 9 травня 2019 12:36

Сьогодні, 09 травня, Україна відзначає День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. День, який знаменною датою увійшов до календаря сучасної історії як символ вшанування величного подвигу мільйонів солдат, які захистили світ від коричневої чуми під час Другої світової війни.

Вшанування вагомого внеску українських воїнів в загальну перемогу Антигітлерівської коаліції, засвідчення високої поваги до всіх борців проти нацизму, увічнення пам’яті про загиблих героїв, жертв війни, про десятки мільйонів відданих життів заради миру на землі – святий обов’язок усіх поколінь.

У Кропивницькому 74-ту річницю перемоги над нацизмом у Другій світовій війні відзначили урочистою ходою, на яку прийшли сотні кропивничан, ветерани Другої світової війни, військові, представники органів влади, громадських організацій та молодь.

Під звуки військового духового оркестру хода рушила від площі Героїв Майдану центральною вулицею міста до Меморіального комплексу Фортечні Вали. Вже тут голова ОДА Сергій Кузьменко, разом з міським головою Андрієм Райковичем, секретарем міської ради Андрієм Табаловим та керівниками виконавчих органів міської ради міста Кропивницького разом поклали квіти до пам’ятних знаків: «Вічного вогню», до стели, яку звели на честь Героїв АТО, меморіального знаку «Багнет» та до пам’ятника на меморіальному кладовищі, де захоронені тисячі жителів міста, розстріляних нацистами у роки окупації.

Перед усіма присутніми урочистим маршем пройшли школярі - переможці щорічного конкурсу строю та пісні “Майбутній захисник України”.

Усі новини