Кропивничани попрощалися із воїном – земляком, загиблим учасником ООС Михайлом Яровим

Четвер, 16 серпня 2018 18:02

Сьогодні, 16 серпня, кропивничани прощалися із земляком – учасником Операції Об’єднаних Сил Михайлом Михайловичем Яровим, який поклав своє життя за свободу і незалежність свого народу.

Вже більше чотирьох років на українському сході тривають бойові дії. Страшна війна забрала ще одне життя і громада міста схилила  свої голови в скорботі.

Загинув  вірний син України, військовослужбовець Збройних Сил, гранатометник    військової  частини  А-0666  солдат Ярoвий Михайло  Михайлoвич , життя якого героїчно обірвалося на 41–му році життя, під час проведення Операції Об’єднаних Сил на сході України.

Михайло Михайлович Яровий народився 19 вересня 1977 року в Кіровограді. Закінчив загальноосвітню школу № 22 та вступив до вищого професійного училища №4, де здобув спеціальність слюсаря-ремонтника ІІІ розряду. Пройшов  строкову, військову службу в Збройних Силах.  Свою трудову діяльність  Михайло Яровий розпочав  на заводі «Червона зірка», на якому  пропрацював довгий час слюсарем-ремонтником.  Із  2009 по 2016 рік  працював вантажником на підприємстві «Креатив» та на інших посадах у приватних підприємствах міста.

Із липня 2018 року  Михайло Яровий був зарахований до лав Збройних Сил України на службу за контрактом.

13 серпня 2018 року під час виконання бойового завдання  в районі проведення Операції Об’єднаних Сил, у населеному пункті Мар’янка Донецької області солдат Яровий Михайло Михайлович загинув, отримавши смертельні поранення від підриву на ворожій міні.  Він до кінця з честю та гідністю виконав свій військовий обов’язок.

- Для всіх він був надійним другом, простою,  відкритою і небайдужою до життя людиною. Не словами і крилатими гаслами довів, що любить свою Батьківщину, а віддавши своє життя за нашу свободу і незалежність, - відзначив у своєму виступі товариш по службі солдат  Дмитро Поворознюк.

Молитву за упокій українського воїна прочитав керуючий Кіровоградською Єпархією Української православної церкви Київського патріархату, єпископ Кропивницький і Голованівський Марк.

Сьогодні, 16 серпня, у Кропивницькому оголошено Днем жалоби. Вшануємо пам’ять загиблого Ярового Михайла Михайловича.

Слава Героям! Вічна і світла пам'ять!

 

Усі новини