Кропивничани отримають необхідну матеріальну допомогу, а гуртожиток по Університетському, 21 обстежуватиме робоча група

Вівторок, 26 квітня 2022 19:55

Сьогодні, 26 квітня, відбулося чергове засідання виконавчого комітету Кропивницької міської ради під головуванням секретаря міської ради Олега Колюки.

Цього дня виконком вніс актуальні зміни до галузевих програм: програми профілактики та протидії злочинності «Безпечне місто» на 2021 – 2023 роки та програми запобігання надзвичайним ситуаціям та ліквідації їх наслідків  на 2022 – 2024 роки, погодив доповнення  до переліку та обсягу закупівель товарів, робіт і послуг, необхідних для забезпечення потреб Кропивницької міської територіальної громади у період воєнного стану, дозволив перерозподіл видатків по головному управлінню житлово-комунального господарства міської ради в межах загального обсягу бюджетних призначень на 2022 рік.

Члени виконкому також прийняли низку рішень  про виділення грошової допомоги кропивничанам з нагоди 77-ї річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні та Дня пам'яті жертв політичних репресій, що відзначаються 9 та 15 травня відповідно.

Як повідомила директорка департаменту соціальної політики міської ради Юлія Вовк, 83 учасники бойових дій Другої світової війни, особи з інвалідністю внаслідок війни, учасники війни, жертви нацистських переслідувань отримають  грошову допомогу у розмірі 1,5 тисячі гривень на загальну суму 124,5 тисячі гривень.

Ще по 1,5 тисячі гривень отримають 9 реабілітованих та потерпілих від репресій кропивничан на загальну суму 13,5 тисячі гривень.

Разом з тим, виконавчий комітет вирішив надати одноразову адресну грошову допомогу особам з інвалідністю І та ІІ груп по зору для вирішення соціально – побутових питань. Всього це 103 особи, а загальна сума виділеної допомоги становить 247,2 тисячі гривень.  

Власним рішенням виконавчий комітет  під час сьогоднішнього засідання також затвердив склад робочої групи з обстеження гуртожитку по проспекту Університетському, яка має з’ясувати кількість житлових приміщень у будівлі, їхню належність та кількість приміщень загального користування. Підставою для прийняття такого рішення стала передача гуртожитку виконавчою службою до територіальної громади Кропивницького на виконання ухвали суду.

Усі новини