Кропивничани хочуть бачити своє місто зеленим і квітучим

П'ятниця, 6 березня 2020 15:35

Сьогодні, 06 березня, секретар міської ради Андрій Табалов провів нараду з представниками робочої групи з розробки правил обрізки дерев. Як зазначив очільник депутатського корпусу, головна мета наради — організувати роботу фахівців та екоактивістів таким чином, щоб обстеження аварійних дерев у мікрорайонах міста відбувалось щотижня.

Крім графіка обстежень дерев, під час наради обговорили такі важливі питання, як викорчовування пнів після демонтажу зелених насаджень, важливість догляду за молодими деревами після висадки та роль містян у їх збереженні.

Андрій Табалов запропонував одразу після видалення дерева у цьому ж місці, або поряд висаджувати нове. У свою чергу, екоактивістка Надія Паливода зауважила, що не всі містяни готові доглядати молоді дерева. Взагалі ставлення людей до зелених насаджень бажає бути кращим. Активістка наголосила, що люди не в повній мірі усвідомлюють важливу роль зелених насаджень у забрудненому місті.

Дендролог Євген Ткачук також звернув увагу на необхідність облаштування лунок при висаджуванні нових дерев, оскільки без цього вода просто розтікається по землі і не живить його кореневу систему. До того ж він зауважив, що в Кропивницькому доцільно висаджувати засуховитривалі дерева. З фахівцем погодився і секретар міської ради.

- Дійсно, у нашому місті необхідно висаджувати засуховитривалі дерева, але в розпліднику, звідки закупаються дерева для висадки, саме таких порід і немає, - зазначив Андрій Табалов. - Тому необхідно знайти механізм, за яким ми закуповуватимемо саджанці і самі вирощуватимемо для подальшого висадження на території нашого міста.

З висаджуванням дерев теж, як з’ясувалось, не все просто. Щоб висадити нове дерево необхідно це питання узгодити з підприємствами, комунікації яких можуть у майбутньому пошкодити дерева. Андрій Табалов наголосив, що процедуру розробки проекту висаджування дерев необхідно спрощувати, інакше місто ризикує стати напівпустелею.

- Нам треба удосконалювати програму озеленення Кропивницького, - наголосив Андрій Табалов. - Ми всі: і я, і ви, і наші сім’ї та загалом кропивничани хочуть бачити наше місто зеленим та квітучим. Нам всім тут жити, дихати цим повітрям і ростити наших дітей.

Андрій Табалов запропонував активістам ретельно вивчити вже існуючу програму озеленення міста та додати пункти, які вони вважають необхідно реалізувати в рамках програми. Усі пропозиції очільник депутатського корпусу прийматиме особисто.

Усі новини