Кропивничан запрошують на фестиваль-конкурс імені Юрія Хілобокова

П'ятниця, 16 лютого 2024 14:44

У Кропивницькому 16 та 17 лютого на сцені музичного фахового коледжу відбудеться ІХ Всеукраїнський фестиваль-конкурс виконавців на оркестрових струнних інструментах імені Юрія Хілобокова.

Популярний серед шанувальників музичного мистецтва фестиваль-конкурс започаткований у 2013 році за ініціативи директорки коледжу Лариси Голіусової і доньок скрипаля-педагога, диригента Юрія Хілобокова – Наталії та Тетяни. У 2016 році до фестивальних заходів додали конкурсну складову, а захід набув статусу Всеукраїнського.

Фестиваль-конкурс розпочнеться сьогодні, 16 лютого о 16:00 в концертній залі коледжу урочистим концертом-відкриттям за участю творчих колективів та солістів Кропивницького музичного фахового коледжу, зокрема: симфонічного оркестру (художній керівник та диригент заслужений діяч мистецтв України Лариса Голіусова); камерного оркестру (художній керівник заслужений діяч мистецтв України Наталія Хилобокова); мішаного хору (художній керівник Ярина Долінко); жіночого хору (художній керівник Оксана Шпудейко); солістів Олександра Безая (баритон), Анастасії Безай (сопрано), Максима Анохіна (баритон), Олексія Бакуми (тенор), Миколи Заставнюка (баритон).

У програмі прозвучать твори європейських композиторів.

На конкурс виконавців на оркестрових струнних інструментах, який проходить у дистанційному форматі, надійшли заявки від 38 солістів та 7 ансамблів із мистецьких навчальних закладів Дніпропетровської, Запорізької, Кіровоградської, Миколаївської, Одеської, Рівненської, Сумської, Черкаської, Хмельницької областей та Києва.

У суботу, 17 лютого, журі конкурсу на чолі з Юрієм Соколовським, проректором Львівської національної музичної академії ім. Миколи Лисенка, професором, заслуженим діячем мистецтв України здійснить конкурсне прослуховування поданих учасникам відеозаписів виконання конкурсних програм та визначить переможців серед солістів і ансамблів у шести вікових категоріях.

Усі новини