Кропивничан закликають з розумінням ставитися до вимушених відключень електропостачання

Середа, 1 лютого 2023 15:52

Кіровоградська обласна військова адміністрація закликала кропивничан, як і мешканців всієї області, з порозумінням ставитися до вимушених відключень світла та допомагати енергетикам у їхніх зусиллях збалансувати енергетичну систему за допомогою обмеження споживання електроенергії.

 «Через жорстокі ракетні обстріли енергетичних об’єктів у країні вкрай складна ситуація в електроенергетиці. Російський агресор знищив понад 50 % вітчизняних потужностей. Значний дефіцит енергії призводить до відключень, часто позапланових. Отримуючи скарги на несправедливість графіків, бо є будинки, де світло майже постійно, мусимо зауважити, що такі приміщення- на спільній мережі із об’єктами критичної інфраструктури (котельнями, насосними, лікарнями, пекарнями тощо). Між обов’язком дати світло на життєво важливі об’єкти, чи до кожного будинку- обирається перше. Тож сподіваємось на порозуміння і витримку мешканців тих будинків, які доводиться відключати. Разом із тим, звертаємось до усіх вас, шановні друзі, особливо до мешканців будинків, які технічно відключити неможливо, поставитись до такої ситуації максимально відповідально. Тобто- обмежити споживання електроенергії, особливо одночасне використання енергомістких приладів саме в години планових відключень у ваших сусідів», - йдеться у зверненні до громади.

З графіками відключень можна ознайомлюватися на телеграмі  ПрАТ «Кіровоградобленерго» (https://t.me/SvitloKropyvnytskyiMisto).  Жителів області просять не вмикати  зайві електроприлади з 8.00 до 10.30 та з 17.00 до 20.30.

Усі новини