Кропивничан закликають не збирати і не купувати первоцвіти

П'ятниця, 18 лютого 2022 09:19

З метою посилення державного контролю за збереженням та охороною рідкісних видів ранньоквітучих і реліктових видів рослин, у тому числі занесених до Червоної книги України Кропивницька міська рада звертається до жителів Кропивницького з проханням проявити екологічну свідомість, відмовитися від збирання та купівлі первоцвітів.

Щороку кількість первоцвітів в Україні значно скорочується. Це відбувається внаслідок господарського освоєння місць зростання первоцвітів. Більшість рослин, які віщують нам прихід весни, за останні десятиліття опинилися на межі зникнення та занесені до Червоної книги України. Ці рослини охороняються законом, а за незаконний збір та продаж первоцвітів передбачена адміністративна відповідальність.

Екологи наголошують, якщо зникнуть первоцвіти - зникне величезна кількість метеликів, бджіл, джмелів, інших комах, котрі захищають ліс від шкідників. Необхідно усвідомлювати, що перші весняні квіти відіграють важливу роль в житті природного угрупування і потребують нашого захисту.

Усі новини