Кропивничан закликають долучитися до ініціативи "Сади Перемоги"!

Вівторок, 5 квітня 2022 13:53

"Сади перемоги" - ініціатива, спрямована на ефективне використання доступних земельних ділянок і спрямування ресурсів для вирощування сільськогосподарської продукції задля недопущення продовольчої кризи в Україні.

Через військову агресію росії у 2022 році в Україні може бути недоотримано врожай  зернових і зернобобових, картоплі та інших овочів.

Міністерство розвитку громад та територій України і Міністерство аграрної політики та продовольства України спільно з проєктом міжнародної технічної допомоги «Супровід урядових реформ в Україні» (SURGe), що впроваджується міжнародною компанією Alinea International за фінансової підтримки уряду Канади, закликали українців використати навіть найменші клаптики землі - на балконі чи навіть на прибудинковій ділянці для вирощування городини.

Як повідомили в департаменті з питань економічного розвитку міської ради, "Сади Перемоги" – не нова ідея. Такі овочеві, фруктові та трав’яні сади, були висаджені в приватних помешканнях і громадських парках у США, Великобританії, Канаді, Австралії та Німеччині під час Першої та Другої світових воєн. Вони допомогли вистояти країнам у найскрутніші часи.

Більше про ініціативу "Сади Перемоги" можна дізнатися за посиланням: https://www.sadyperemohy.org/ .

Закликаємо всіх містян, у кого є земельні ділянки, долучитися до всеукраїнської ініціативи "Сади Перемоги"!

Усі новини