Кожен лікар — на вагу золота!

Четвер, 24 березня 2022 16:21

У Кропивницькому медиків-переселенців влаштовують на роботу. Лікарі, які через війну переїхали на Кіровоградщину, продовжують роботу в медзакладах обласного центру. Загалом Кіровоградщина сьогодні має 136 вакансій для лікарів.

Кропивницький пологовий будинок гостинно прийняв на роботу молоде подружжя лікарів-анестезіологів із Лисичанська. Вимушених лікарів-переселенців не тільки добре прийняли у колективі медзакладу, а й надали всю необхідну допомогу для облаштування життя у місті. Знайшли роботу медики-переселенці й у інших медичних закладах.

Через Кропивницький транзитом на захід їде велика кількість людей, що змушені були покинути домівки у фронтових районах. Якщо серед них є лікарі з досвідом – хірурги, анестезіологи, місцева влада пропонує їм зупинитися у Кропивницькому, забезпечують роботою і житлом. У режимі воєнного стану кожен операційний блок міських лікарень має бути готовими до проведення великої кількості оперативних втручань, надання ефективної ургентної допомоги.

- Переселенці починають обживатися. Тішить, що для медиків, особливо для лікарів, швидко знаходиться робота. Бере за душу, що люди, які пережили жахіття розбомблених міст, самі хочуть бути корисними. Прошу керівників територій активно комунікувати з місцевим бізнесом, підприємцями щодо влаштування переселенців на роботу. Адже Президент, уряд, здійснюють безпрецедентні кроки підтримки для тих, працевлаштовує внутрішньопереміщених осіб. Цей процес максимально спрощений і цифровізований, - наголосив голова ОДА/ОВА Андрій Райкович.

Усі новини