Координаційна рада запропонувала зміни до Положення про Громадський бюджет Кропивницького

Понеділок, 24 липня 2017 17:20

У міській раді Кропивницького відбулось засідання координаційної ради з питань Громадського бюджету міста, на якому обговорили зміни до Положення про Громадський бюджет.

Однією із найсуттєвіших змін у Положенні про Громадський бюджет стало збільшення категорій проектів. Тепер до великих та малих проектів додалися ще й соціальні, які дадуть змогу втілити у життя проекти, спрямовані на покращення умов пересування та забезпечення комфортних умов життя у місті людей з інвалідністю. На їх реалізацію запропоновано виділити 10% від загальної суми, передбаченої на Громадський бюджет. Відповідно на малі проекти виділятиметься 40% фінансування, і 50% - на великі. Разом із цим, члени комісії проголосували за збільшення розміру фінансового обмеження для малих проектів зі 100 тисяч до 150 тисяч гривень, для великих – від 850 тисяч до одного мільйона гривень. За рішенням координаційної ради для винесення на загальноміські голосування малі і соціальні проекти мають набрати мінімум 25 голосів, а великі – 50.

Також під час засідання члени комісії прийняли рішення про відмову від проектів, пов'язаних із енергоефективними заходами у школах, лікарнях та дитячих садочках, як то утеплення стін, заміна вікон, дверей тощо.

Найближчим часом усі пропозиції, внесені членами координаційної ради з питань Громадського бюджету міста, будуть опрацьовані фахівцями управління економіки міської ради, після чого нові правила мають затвердити депутати на сесії.

Прийом проектів, які будуть реалізовані у 2018 році, розпочнеться вже 15 серпня.

Усі новини