Контроль температурних режимів у закладах охорони здоров’я – важливий елемент профілактики вірусних захворювань

Понеділок, 19 листопада 2018 12:26

У закладах охорони здоров’я Кропивницького  щоденно контролюватимуть температурні режими – за достовірність інформації  персональну відповідальність нестимуть їх керівники.

На цьому він наголосив сьогодні, 19 листопада, під час понеділкової апаратної наради міський голова Андрій Райкович.

Регламентні температури мають забезпечуватися безперебійно, попередив очільник міста. А оскільки в обласному центрі почала зростати кількість простудних захворювань, Андрій Райкович поставив завдання начальнику управління охорони здоров’я Оксані Макарук відпрацювати з лікарняними та навчальними закладами всі необхідні заходи з профілактики вірусних хвороб.

Ретельніше мають  прибирати і в громадському транспорті. Автобуси, тролейбуси та маршрутки кожного ранку повинні виїжджати на рейс абсолютно чистими та продезінфікованими. Це, на думку Андрія Райковича, може зменшити рівень передачі вірусних захворювань та не допустити перевищення епідеміологічного порогу в обласному центрі.

 Крім того,  міський голова порадив посилити роз’яснювальну роботу що стосується підписання декларацій з дільничними лікарями.

Щоб потім не чекав бум всіх, хто стрибатиме у останній вагон. Тим більше, що наближається зима з піком поширення вірусних хвороб, – наголосив Андрій Райкович. - Ми повинні допомогти всім категоріям містян обрати свого лікаря і укласти з ними угоди.

Усі новини