Комунальники Кропивницького тримають черговий іспит від снігової стихії

Понеділок, 19 березня 2018 13:34

Природа  влаштувала черговий іспит для комунальних служб Кропивницького, але місто мало прогноз на сильний снігопад, хуртовину, погану видимість. Тому вчора і сьогодні вночі снігоприбиральна техніка активно працювала.

Як повідомив під час апаратної наради сьогодні, 19 березня, міський голова Андрій Райкович, особливих проблем з рухом транспорту по території міста немає, пасажирський транспорт виїхав на маршрути вчасно і працює із самого ранку.

У нічне зміну  дороги обласного центру обслуговували 22 одиниці спеціального транспорту: сім тракторів, п’ять снігоочисних машин ЗІЛ, шість Мазій з відвалами, два піскорозкидувачі, грейдер і навантажувач. У першу чергу розчищалися від снігу магістральні шляхи, маршрути руху громадського транспорту, спуски, підйоми та складні і небезпечні ділянки доріг.

Вдень комунальники звільнятимуть від снігу зупинки громадського транспорту і пішохідні переходи. Працівники ВКП «Благоустрій» розчищатимуть площі, сквери і парки Кропивницького. Від п’ятої ранку на прибудинкових територіях у місті працюють двірники та техніка  ЖЕО.

- Всі служби свої регламенти знають, - наголосив Андрій Райкович. -  Необхідно пильно тримати в полі зору всі магістралі, де працює громадський транспорт, особливо — новий, особливо на  околицях. Прошу звернути увагу на кінцеві зупинки на Завадівці і на Жадова. Звідти надходить велика кількість скарг.

Міський голова доручив керівникам виконавчих органів терміново організувати прибирання територій підпорядкованих підприємств, установ та організацій, а головному управлінню ЖКГ - не зволікати з вивезенням снігу з проблемних точок, розчищенням зупинок, переходів і тротуарів. Управління надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення здійснюватиме постійний моніторинг басейнів річок, бо сьогодні мороз, а завтра може розпочатися інтенсивне танення снігу.

Андрій Райкович також вчергове звернувся до патрульної поліції Кропивницького і закликав її активніше працювати з власниками припаркованого на узбіччях доріг транспорту, особливо на вузьких центральних вулицях, де курсують великі автобуси.

Усі новини