Комунальники Кропивницького готуються протистояти снігопаду

Вівторок, 16 січня 2018 17:43

Штормове попередження і можливе погіршення погодніх умов на території Кропивницького стало підставою скликання у міській раді позачергового засідання міської комісії з питань техніко-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій під головуванням заступника міського голови Олександра Мосіна.

За інформацією начальника управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Сергія Коваленка, у зв’язку із переміщенням активного циклону з півдня 18 січня на території Кіровоградської області та міста Кропивницького очікуються складні погодні умови у вигляді снігу, мокрого снігу, дощу, місцями дуже сильні опади, налипання мокрого снігу, ожеледь, місцями хуртовина і снігові замети з поривами вітру до 15-20 метрів на секунду. 19 січня передбачається зниження температури повітря до 1-6 градусів морозу.

Олександр Мосін доручив комунальному підприємству «Універсал 2005» забезпечити організацію чергування прибиральної техніки, розчищення і посипку доріг, у першу чергу магістральних, відповідно до затверджених схем.

Управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення спільно з головним управлінням житлово-комунального господарства мають визначити та підготувати до експлуатації місця складування снігу на випадок сильних снігопадів.

Особлива увага, підкреслив Олександ Мосін має бути приділена переверці стану липневої каналізації на вулицях обласного центру.

Одночасно, комунальники Кропивницького звертаються до власників автотранспорту з проханням не паркувати авто на узбіччях доріг.

Міська влада попереджає про категоричну неприпустимість паркування автомобілів на узбіччях центральних вулиць і транспортних магістралей Кропивницького. Усі автомобілі, які перешкоджатимуть комунальній техніці прибирати сніг, будуть вивозитися евакуаторами на майданчики тимчасового утримання.

Усі новини