Комунальні служби Кропивницького готові до роботи в ускладнених погодних умовах

Середа, 27 січня 2021 17:00

Сьогодні, 27 січня, заступник міського голови Олександр Вергун провів оперативну робочу нараду з питань готовності комунальних підприємств Кропивницького до роботи під час ускладнення погодних умов.

- За прогнозами у найближчі три доби очікуються снігопади, приріст снігового покриву від 20 до 30 сантиметрів, налипання мокрого снігу, на дорогах ожеледиця. Тому звертаюся до керівників комунальних підприємств діяти оперативно та згуртовано  під час ліквідації наслідків негоди, щоб кропивничанам було зручно пересуватись містом, - наголосив Олександр Вергун.

За словами керівників ЖЕО, підприємства повністю забезпечені посипковим матеріалом, спеціалісти  готові  оперативно розчищати тротуари, а у разі необхідності залучати техніку для прибирання снігу.

Начальник КП "ЖЕО №4" Людмила Запорожець звернулася до власників автомобілів з проханням паркувати машини під час снігопадів виключно на спеціальних стоянках.

- Припарковані автомобілі у дворах багатоповерхівок - велика проблема для комунальників. Прибиральна техніка не може заїхати у двори, до того ж це ускладнює роботу двірників, - відзначила Людмила Запорожець.

За інформацією директора КП “Благоустрій” Віктора Луценка, до прибирання снігу готові три одиниці техніки їхнього підприємства. Працівники додатково розвозять по об'єктах посипковий матеріал. Робітники  від сьогодні розчищають пішохідні доріжки в парках і скверах.

- Сьогодні вдень працюють три одиниці техніки, інша — готується до роботи в нічний період. Для розчищення міста від снігу плануємо задіяти шість МАЗів, один ЗІЛ та три машини зі щіткою, дев’ять одиниць спеціалізованої техніки та грейдер, - акцентував увагу начальник КП “Універсал- 2005” Віктор Панішко.

Олександр Вергун звернувся до представників поліції з проханням контролювати і не допускати паркування авто на узбіччях доріг, особливо там, де курсує громадський пасажирський транспорт, адже це дуже ускладнює якісне прибирання міста від снігових заметів.

Усі новини