Команда кропивницьких пауерліфтерів — у десятці кращих в Україні

Вівторок, 27 лютого 2024 18:38

Відбірковий чемпіонат України з пауерліфтингу серед спортсменів всіх вікових груп проходив у Коломиї на Івано-Франківщині із 18 по 24 лютого. У змаганнях взяли участь близько 300 спортсменів.

Кропивницька команда була представлена спортсменами комплексної дитячо-юнацької спортивної школи №2 у всіх вікових категоріях.

Юнаки та дівчата вдало виступили на чемпіонаті, виборовши більше 20 нагород. Олександра Борщ тримала лідерські позиції у триборстві та встановила рекорд України в тязі, піднявши загальну вагу 185 кг. Не відставали від Олександри її колежанки по команді: Діана Лаврусь, яка зайняла 1 місце у сумі триборства, Валерія Гірівенко виборола 2 місце та Вікторія Дьяченко - 3 місце. Також відзначився Олександр Яценко, який зайняв 2 місце у сумі триборства.

В абсолютній першості серед юніорок виступила Марія Козир, яка виконала норматив майстра спорту України з пауерліфтингу.

За підсумками 2023 року команда Кропивницької КДЮСШ №2 увійшла в десятку найкращих команд дитячо-юнацьких шкіл України. У командному заліку команда юніорок Кіровоградської області зайняла перше місце, команда дівчат – друге командне місце. Марію Козир, Олександра Яценка та  Олександру Борщ відібрали для участі у чемпіонатах світу та Європи.

Підготувала спортсменів тренерка-викладачка Юлія Бондаренко, їй допомагали вихованки Олександра Борщ та Софія Ігнатенко.

Усі новини

Чисте місто — в чистий четвер
Середа, 1 травня 2024 17:01