Класифікація вибуху газу у багатоповерхівці Кропивницького підвищена з надзвичайної ситуації об’єктового до місцевого рівня

Середа, 9 лютого 2022 15:34

Комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Кропивницької міської ради перекласифікувала ситуацію на території міста Кропивницького, що склалась у зв’язку з вибухом газу в житловому будинку по вулиці Космонавта Попова, 24, корп.1, як надзвичайну ситуацію техногенного характеру місцевого рівня.

Відповідне рішення члени міської комісії з ТЕБ та НС під головуванням заступника міського голови Олександра Вергуна прийняли на підставі   висновку за  актом, складеним  ТОВ «Виробнича лабораторія Будстандарт» при проведенні попереднього технічного обстеження багатоповерхівки, та виявленим значним розміром завданих матеріальних збитків від наслідків надзвичайної ситуації.

У порядку денному засідання комісії стояли також питання продовження вжиття заходів з ліквідації наслідків вибуху з наступною пожежею в квартирі багатоповерхового житлового будинку. Своїм рішенням члени комісії утворили робочі групи з розгляду звернень постраждалих осіб від наслідків надзвичайної ситуації та  внесли клопотання щодо виділення коштів з резервного форду бюджету міста на покриття видатків постраждалих осіб за винайм житла.

Штаб з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації має довести до кожного мешканця  першого та другого під’їздів багатоквартирного житлового будинку, що постраждав внаслідок вибуху газу, інформацію щодо визнання цих під’їздів за їх технічним станом аварійними та  неможливості їх подальшої експлуатації до відновлення експлуатаційної придатності , а також необхідності відселення мешканців зазначених під’їздів. 

Загалом, визначено, що мешканці 71 квартири двох під’їздів  підлягають відселенню до повного проведення відновлювальних робіт.

З метою належного розгляду звернень постраждалих громадян та оперативного вжиття відповідних заходів комісія створила дві робочих групи: з розгляду звернень громадян щодо визначення пошкоджень в квартирах прилеглих будинків від наслідків надзвичайної ситуації, пов’язаної з вибухом газу в житловому будинку по вул. Космонавта Попова, буд. 24, корп.1 та з розгляду звернень щодо надання постраждалим особам від наслідків надзвичайної ситуації допомоги на тимчасовий винайм чи оренду житла.

У свою чергу, спеціалісти КП «ЖЕО № 4» підготують та нададуть до відділу з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення списки мешканців, які підлягають відселенню.

Департамент соціальної політики спільно з відділом з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення, з урахуванням висновків департаменту з питань економічного розвитку та фінансового управління, має підготувати проект рішення виконавчого комітету Кропивницької міської ради «Про виділення коштів з резервного фонду бюджету міста» на надання постраждалим особам від наслідків надзвичайної ситуації допомоги на тимчасовий винайм чи оренду житла.

Усі новини