Керівники ринків у Кропивницькому отримали останнє попередження: контроль за порушеннями буде жорстким

Середа, 24 червня 2020 18:00

Ситуація з дотриманням вимог карантинних заходів з протидії поширення коронавірусної інфекції на ринках Кропивницького стала предметом обговорення на робочій нараді під головуванням заступника міського голови Андрія Паливоди у міській раді сьогодні, 24 червня.

За словами Андрія Паливоди, протягом останніх двох тижнів в обласному центрі погіршилася ситуація із динамікою нових захворювань на  COVID – 19. На гарячу лінію міського голови та голови обласної державної адміністрації продовжують постійно надходити звернення щодо випадків порушення карантинних вимог на ринках міста.

Радник міського голови з санітарно-епідеміологічних питань Іван Касьяненко довів до відома учасників наради оперативну інформацію щодо темпів поширення коронавірусної інфекції. Сьогодні по області зафіксовано вже 631 випадок захворювання. Більшість хворих, близько 500 випадків, саме з Кропивницького.

- Ми стурбовані рівнем поширення захворюваності. Необхідно відзначити, що кількість випадків інфікування напряму залежить від стану дотримання протиепідемічних заходів. І однією з найбільших занепокоєностей у Кропивницькому є робота ринків. Тут перестали проводити температурний скринінг, дотримуватися маскового режиму, соціальної дистанції, - наголосив Іван Касьяненко.

Починаючи від четверга, 25 червня, попередив керівників ринків начальник управління торгівлі та побутового обслуговування населення Сергій Горбовський, спеціальна робоча група за участі представників поліції і спеціалістів Держспоживслужби здійснюватиме щоденний  моніторинг дотримання встановлених санітарних правил на ринках міста з відповідною фото - та відео фіксацією. Встановлені порушення  виноситимуться на розгляд позачергового засідання комісії з ТЕБ та НС, яка і прийматиме рішення щодо закриття  недобросовісних у дотриманні зобов’язань об'єктів торгівлі. А ще, складені на директорів адмінпротоколи передбачають суттєві штрафні санкції – від 34 тисяч гривень. Крім того, прискіпливо перевірятимуть і торгівельні мережі Кропивницького.

Сергій Горбовський також звернув увагу на нагальну проблему діяльності стихійної торгівлі на вулицях обласного центру і особливо навколо територій ринків, що працюють на законних підставах.

- Хочу нагадати, що стихійна торгівля поряд з ринками - це зона відповідальності їхніх керівників. У разі виявлення таких порушень – терміново викликайте патрульну поліцію, - акцентував увагу Сергій Горбовський.

У свою чергу, Андрій Паливода нагадав керівникам ринків про кроки їм назустріч, які зробила міська влада на чолі з Андрієм Райковичем у питанні відкриття об’єктів ринкової торгівлі. Тоді керівники ринків добровільно взяли на себе зобов’язання  найжорсткіше дотримуватися санітарних та протиепідемічних заходів.  Сьогодні ж вони розписалися у власній неспроможності ефективно контролювати ситуацію.

- Більшість людей пом'якшення карантину сприймає як його завершення. Це не так. Сьогодні єдина вимога до вас - знову вийти на необхідний рівень дотримання карантинних вимог на ринках міста, які діяли ще три тижні тому, - підкреслив Андрій Паливода.

По завершенню наради директори ринків отримали доручення до кінця тижня вирішити питання із забезпечення дотримання повного комплексу санітарно-епідемічних вимог в умовах адаптивного  карантину.

Усі новини