Керівники підприємств, установ та організацій Кропивницького несуть персональну відповідальність за підготовку теплових господарств до опалювального сезону

Вівторок, 11 червня 2024 17:05

Керівники підприємств, установ, закладів та організацій Кропивницького несуть персональну відповідальність за виконання необхідних заходів з підготовки теплових господарств та систем теплопостачання до осінньо-зимового періоду 2024/2025 року.

Відповідне рішення прийняв виконавчий комітет Кропивницької міської ради на своєму засіданні сьогодні, 11 червня.

Затвердженими виконкомом  заходами з підготовки міського господарства обласного центру до нового опалювального сезону комунальному підприємству «Теплоенергетик» поставлене завдання  зменшити обсяги споживання природного газу та електричної енергії, забезпечити готовність резервних джерел енергозабезпечення.

Керівники управлінь охорони здоров’я, капітального будівництва, освіти, молоді та спорту, культури і туризму отримали доручення до 01 серпня 2024 року забезпечити оплату за спожиті енергоносії та погашення заборгованості, в разі її наявності, у повному обсязі.

Відповідно, директор КП «Теплоенергик» має до 01 жовтня 2024 року погасити заборгованості за спожитий природний газ, вирішити питання укладання договорів на постачання і транспортування природного газу в наступному опалювальному сезоні та отримання номінацій (лімітів) на природний газ до початку опалювального сезону.

Керівники підприємств, установ та організацій, які забезпечують сталу роботу систем життєзабезпечення міста, до 01 вересня 2024 року розроблять і узгодять з відділом з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення оперативні плани спільних дій, спрямовані на локалізацію та ліквідацію можливих наслідків аварій на системах газо-, електро-, тепло-, водопостачання та водовідведення усіх форм власності, забезпечити готовність комунальних аварійно-рятувальних служб до ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій.

Надання дозволів та влаштування індивідуальних систем опалення багатоповерхових житлових будинків буде припинено із 01 жовтня 2024 року у зв'язку з проведенням гідравлічних випробувань магістральних і внутрішньобудинкових теплових мереж та заповненням їх водою.

Виконавчим органам Кропивницької міської ради, комунальним підприємствам, установам та організаціям, підпорядкованим Кропивницькій міській раді, необхідно забезпечити в термін до 25 вересня 2024 року підготовку об’єктів житлово-комунального, соціально-культурного та побутового призначення, теплових господарств, систем теплопостачання споживачів та електро-, водо-, газопостачання, водовідведення для безперебійної роботи в осінньо-зимовий період 2024/2025 року.

За інформацією начальника головного управління ЖКГ міської ради Віктора Кухаренка, фінансове забезпечення заходів з такої підготовки міського господарства складає:

  • для КП «Теплоенергетик» на виконання поточних ремонтів основного та допоміжного обладнання котелень, дільниці водопостачання та водовідведення селища Нового, теплових мереж теплових районів, будівель і споруд ТЕЦ, автотранспорту, виготовлення проєктно-кошторисної документації для проведення капітальних ремонтів, придбання реактивів і реагентів для хімпідготовки, паливно-мастильних матеріалів та інші заходи  - 202,624 мільйона гривень;
  • для закладів освіти на заготівлю вугілля, поточний ремонт, проведення гідравлічних випробувань та промивання систем опалення, підготовку котелень – 4,2 мільйона гривень;
  • для закладі охорони здоров’я на гідравлічні випробування, промивання систем теплопостачання, заміну та ремонт систем опалення, реконструкцію та заміну теплових мереж, підготовку теплових пунктів, повірку електронних систем, заміну та ремонт каналізаційних мереж – 4,097 мільйона гривень;
  • для управління культури і туризму на капітальний ремонт систем опалення корпусів музичних шкіл, бібліотек, проведення необхідних випробувань та придбання обладнання – 1,539 мільйона гривень;
  • для управління молоді та спорту на закупівлю твердого палива, виконання гідравлічних випробувань систем опалення – 450 тисяч гривень;
  • по житловому фонду на ремонт покрівель, під’їздів, ліфтів, внутрішньо дворових доріг, оголовків ДВК, зовнішніх водостічних труб, ремонт інженерних мереж, електрощитових, заміну інженерних вводів – 45, 624 мільйона гривень;
  • по КП «Міськсвітло» - 11,851 мільйона гривень;
  •  на ремонт дорожньо – мостового  господарства- 14,931 мільйона гривень.

Цього дня члени виконавчого комітету також підтримали рішення про відключення восьми багатоквартирних будинків від систем централізованого опалення, мешканці яких на загальних зборах проголосували за автономність.

Це будинки за адресами: проспект Університетський, 33, вулиці Вокзальна, 70, Незалежності, 22, корп.. 2, Лесі Українки, 61, 62, 62-а, Степняка-Кравчинського, 27 та Дарвіна, 32.

Секретар міської ради Олег Колюка доручив головному управлінню ЖКГ міської ради тримати на постійному контролі ситуацію з облаштуванням у квартирах таких будинків систем індивідуального опалення.

- Ми маємо чітко знати і розуміти, чи всі власники квартир, що були під’єднані до централізованого опалення, фінансово спроможні встановити індивідуальні системи. Якщо серед них є  громадяни соціально-вразливих категорій, їх необхідно включити до міської програми оптимізації системи теплопостачання, щоб відшкодувати частину витрат з міського бюджету, - наголосив Олег Колюка. – Якщо хоч одна квартира у будинку залишається без тепла, такий будинок не може бути відключений від централізованого опалення.

Члени виконкому також прийняли низку рішень, спрямованих на забезпечення соціального захисту та житлових прав і прав дітей у Кропивницькому. 

Усі новини

Сарана — реальна небезпека
Середа, 17 липня 2024 16:17