Інспекція з благоустрою попереджає: підпал контейнерів для сміття тягне за собою адміністративну і кримінальну відповідальність

Середа, 1 листопада 2023 14:09

Щороку в осінній період актуальною проблемою благоустрою території Кропивницького є спалювання сухої рослинності, опалого листя та побутового сміття.
На жаль, звертають увагу в інспекції благоустрою Кропивницької міської ради, ще є мешканці міста, у яких залишилася звичка звалювати сміття де їм зручно чи  насипом викидати опале листя в сміттєвий контейнер, не замислюючись про подальші наслідки таких вчинків. Є і кропивничани, які дозволяють собі підпалювати листя у своєму дворі або на прибудинковій території, хоч це  категорично заборонено!

- Як приклад, останнім часом відбувається «вандалізм» - по іншому і не скажеш, на контейнерних майданчиках обласного центру, - звернув увагу начальник інспекції з благоустрою Олександр Брюховецький. - Тут нерадиві особи підпалюють сміття прямо  в контейнерах, після чого, по - перше, контейнер вже не придатний в подальшому для використання, а по- друге, такі дії не тільки шкодять навколишньому середовищу, а й несуть велику загрозу обʼєктам енергетичної інфраструктури, можуть стати причиною пожеж в житлових будинках та можуть мати багато інших негативних наслідків.

Інспекція з благоустрою переконливо закликає містян неухильно дотримуватися Правил благоустрою та пожежної безпеки на прилеглих територіях та територіях загального користування.
Працівники інспекції до таких порушників без попереджень вживатимуть заходи адміністративного впливу, а це штрафні санкції від 340 до 1700 грн. за ст. 152 КУпАП. Також, передбачене покарання за ст. 194 ККУ «Умисне знищення та пошкодження майна шляхом підпалу», попередив  Олександр Брюховецький.

Усі новини

28 червня – День Конституції України!
П'ятниця, 28 червня 2024 09:57