«Імператор залізних строф»: у бібліотеках Кропивницького відзначали 125-річчя Євгена Маланюка

Четвер, 3 лютого 2022 16:47

У бібліотеках Міської централізованої бібліотечної системи відбулися заходи, присвячені 125-річчю від дня народження Євгена Маланюка.

У центральній міській бібліотеці ім. В. Панченка відбулося літературно-краєзнавче перехрестя «Євген Маланюк – ідеолог української готики». Бібліотекарі знайомили користувачів з цікавими історичними фактами про Євгена Филимоновича, про його життя у нашому місті, підготували відеопрезентацію про життя та творчість.

Для шанувальників поетичного слова бібліотекарі провели огляд книг з виставки «Євген Маланюк – співець степової Еллади», де були представлені не тільки твори нашого видатного земляка, а й видання відомих вчених, професорів Леоніда Куценка та Григорія Клочека.

Читачі центральної міської бібліотеки ім. В. Панченка приєднались до челенджу до 125-річчя з дня народження поета і нашого земляка Євгена Маланюка #ЄвгенМаланюк125

Справжніми поціновувачами поезій ювіляра виявили себе читачі бібліотеки-філії № 10, які брали участь у поетичному батлі  «Нетлінний вогонь слова Євгена Маланюка. Під час поетичного батлу виявилися найкращі читачі  поезій  Євгена  Маланюка. Переглянути декламацію можна за посиланням https://www.youtube.com/watch?v=rPPhzqr-ap4

Бібліотекарі філії №4 підготували літературну онлайн-візитку «Золоте слово української поезії», що нагадає про основні періоди життя і творчості славного сина поневоленого народу, повсталого за незалежність: https://youtu.be/e8t13gIm5Cs

У бібліотеці-філії № 16 підготували відеопрезентацію «Шлях емігранта. Творчість патріота», яка  ознайомила юних читачів з основними етапами життя та творчості поета. Підготували для присутніх тематичну викладку «Архітектор храму слова», на якій представлені поетичні та публіцистичні твори Євгена Маланюка.

У бібліотеці-філії №15 провели інформаційну годину «Кривавих шляхів апостол». Для користувачів було презентовано викладку «Євген Маланюк – борець за суверенність нації»», та виготовлено інформаційний буклет «Імператор залізних строф». Діти познайомилися з цікавою і неординарною постаттю, поетом-земляком.

У бібліотеці-філії №12 презентовано книжкову виставку «Імператор залізних строф». Виставка знайомить читачів бібліотеки також і з віхами біографії українського митця. Представлені на  полицях поетичні, літературознавчі та публіцистичні твори Євгена Маланюка випромінюють не лише його беззаперечний талант, а й войовничий дух, чітке розрізнення чорного і білого без зайвої толерантності.

Бібліотека-філія №8 провела поетичні читання «На крилах поезії Євгена Маланюка», відкриваючи для більшості своїх читачів невідомого але цікавого автора.

У бібліотеці-філії №7 відбувся цікавий і неординарний захід під назвою «Поет абстрактів і контрастів: Євген Маланюк».  Молоді мікрорайону Балашівка випала нагода дізнатися наскільки феноменальною і багатогранною в українській літературі є постать Євгена Маланюка. Присутні з неймовірним задоволенням  декламували поетичні твори  літератора, дискутували та висловлювати власні міркування щодо актуальності його поезій. Також гостям бібліотеки була представлена виставка-персоналія  «Євген Маланюк – співець Степової Еллади». Кожен учасник заходу отримав бібліографічну листівку «Євген Маланюк – поет абстрактів і контрастів», яку створили та презентували бібліотекарі.

Усі новини