Ігри замість зубріння, сучасні роботи та сенсорна кімната – складові «Сучасної української школи»

Середа, 17 січня 2018 11:57

У Кропивницькому, на базі ЗОШ №26 демонструвала свої успіхи «Сучасна українська школа»: кращі вчителі міста показували – чого досягли за рік.

Педагоги ділилися з колегами власним досвідом, та намагались довести, що вміють продуктивніше та цікавіше від інших організовувати навчальний процес та проводити уроки.

Такий освітянський захід у Кропивницькому проводиться вже вдруге. Цього року участь в ньому взяв секретар міської ради Андрій Табалов, заступник міського голови Наталія Дзюба, начальник управління освіти міської ради міста Кропивницького Лариса Костенко, керівники виконавчих органів, вчителі та директори усіх навчальних закладів міста.

Усі учасники одразу поділились на кілька груп і розійшлися локаціями. На одній з них ділились досвідом вчителі ЗОШ № 25. Вони перші в області почали працювати в рамках проекту «Нова українська школа». Заняття тут проводять в ігровій формі і переконують, що головне на уроках - командні ігри, де діти можуть підставити плече один одному, працювати разом та підтримати один одного.

У свою чергу, представники НВО № 18 присвятили локацію СТЕМ освіті. Як розповів вчитель фізики та інформатики НВО Олександр Можара, такі уроки для дітей не лише цікаві.

- Діти мають можливості використовувати знання з різних предметів: це фізика, інформатика, біологія. Діти вчаться працювати в команді. Зокрема мати справу з робототехнікою, де є можливість застосовувати знання з фізики та інформатики на практиці безпосередньо під час конструювання і програмування роботів, - наголосив Олександр Можара.

Окрім науки. вчителям демонстрували і варіанти психологічного розвантаження школярів. На базі ЗОШ № 26 два місяці тому запрацювала сенсорна кімната. В ній є басейн з кульками, сухий душ, світлодіодні пристрої, масажна доріжка. Одночасно займатися тут можуть чотири учні.

- Ми ефективно використовуємо її в роботі для дітей із затримкою психічного розвитку при заняттях з корекції розвитку, – розповіла шкільний психолог Марина Задрієнко. - Також ця кімната використовується для всіх наших учнів в період контрольних, олімпіад, ЗНО, тобто у період, коли дитина хвилюється. Це допомагає зняти напруження та стрес.

Начальник управління освіти міської ради Кропивницького Лариса Костенко переконує, що вчителі не просто обмінялись досвідом. Новинки обов’язково будуть впроваджуватися в загальноосвітніх школах обласного центру.

Усі новини

Новенці пам’ятають про Чорнобиль
П'ятниця, 26 квітня 2024 16:13