Хвилиною мовчання в міській раді Кропивницького вшанували пам’ять загиблих ліквідаторів на ЧАЕС

Вівторок, 25 квітня 2017 14:25

Сьогодні, 25 квітня, в актовій залі міської ради Кропивницького міський голова Андрій Райкович та секретар міської ради Андрій Табалов зустрілися з ліквідаторами наслідків Чорнобильської аварії та дружинами, чиї чоловіки загинули внаслідок цієї катастрофи.

Учасники заходу хвилиною мовчання вшанували пам’ять загиблих героїв - ліквідаторів та мешканців ураженої підступним атомом зони.

- Ми пам’ятаємо перші години після вибуху на Чорнобильській АЕС, пам’ятаємо, які недоліки були допущені тоді на початку та в період ліквідації аварії, - відзначив у своєму виступі міський голова Андрій Райкович. - Ми також пам’ятаємо, якою гіркою ціною дісталась безпека не тільки для України, а й для більшої половини Європи. Поки ми живемо, у нашій пам’яті та думках завжди буде неперевершений подвиг українського народу, який ціною життя своїх найкращих представників врятував світ від ядерної катастрофи.

З нагоди відзначення 31-х роковин Чорнобильської катастрофи 206 вдовам ліквідаторів та 17 інвалідам першої категорії було вручену матеріальну допомогу у розмірі одна тисяча гривень кожному. Також під час заходу Андрій Райкович та Андрій Табалов вручили почесні відзнаки ліквідаторам аварії на ЧАЕС.

У концерті, приуроченому до річниці Чорнобильської трагедії, взяли участь учні та викладачі музичних шкіл обласного центру.

А вже завтра, 26 квітня, о 10.00 у Кропивницькому від площі Героїв Майдану розпочнеться пам’ятна хода, мітинг-реквієм та покладання квітів до пам”ятника „Жертвам Чорнобиля”.

Усі новини