Хід виконання реконструкції шляхопроводу по провулку Об’їзному у Кропивницькому – під пильним контролем міської влади

Середа, 10 жовтня 2018 16:32

Сьогодні, 10 жовтня, відбулася виїзна технічна нарада заступника міського голови Олександра Мосіна з керівництвом ТОВ “Містобудівний загін №112” та фахівцями-проектантами щодо перебігу капітального ремонту шляхопроводу по провулку Об’їзному у Кропивницькому.

За словами директора підприємства-підрядника Сергія Порожнюка, капітальний ремонт шляхопроводу розпочався із демонтажу старого, пошкодженого бетонного покриття та робіт із відновлення гідроізоляції пошкодженої огорожі.

- Відповідно до проекту після демонтажу старого покриття заплановано проведення антикорозійного захисту несучих конструкцій знизу, під мостом, - повідомив Сергій Порожнюк. - Далі ми піднімемо два крайніх прогони мосту і замінимо його опорні частини, оскільки вони вже дуже старі і ними пішли сколи.

Керівник ТОВ “Містобудівний загін №112” зауважив, що на момент проведення заміни опор, міст буде перекрито для руху транспорту. За інформацією Сергія Порожнюка, такі роботи, найімовірніше, проводитимуться у нічний час, щоб була можливість повністю заблокувати проїзд та встановити нові опорні частини шляхопроводу.

Проінспектувавши хід ремонтних робіт Олександр Мосін зазначив, що ремонт шляхопроводу виконується у відповідності до плану робіт і якість робіт перебуває під постійним і пильним контролем міської влади. Заступник міського голови наголосив на тому, що проведення розширеної технічної наради на об’єкті будівництва було вкрай необхідним, оскільки в процесі виконання реконструкції виникає багато питань, які потребують невідкладного вирішення.

- Роботи попереду ще багато. Сьогоднішня нарада мала на меті підбити підсумки виконаних робіт та виявити дефекти, які спливли під час демонтажних робіт, - відзначив Олександр Мосін. - Ми обговорили усі нюанси і на наступному етапі ремонту мосту ми знову зберемось, перевіримо якість виконаних робіт і визначимось, що додатково необхідно буде зробити.

За словами заступника міського голови, значних пошкоджень міст зазнав через вплив води, яка зайшла в будівельні конструкції і зруйнувала їх, оголила арматуру. Тому металеві частини будуть відновлюватись, їх оцинкують або пофарбують, потім встановлять опалубку, заллють бетоном і проведуть необхідні випробування. Щодо додаткових робіт, то є ймовірність збільшення об’єму бетонування. Про додаткове фінансування мова поки не йде, але може бути й таке, що необхідно буде коригувати кошторис проекту.

 

 

Усі новини