Харчування дітей пільгових категорій у літніх таборах відпочинку Кропивницького буде безкоштовним

Вівторок, 23 травня 2023 18:12

У закладах освіти Кропивницького  на літній період буде створена мережа для організації відпочинку дітей з денним перебуванням. Відповідне рішення прийняв виконавчий комітет міської ради на своєму засіданні сьогодні, 23 травня.

Виконком встановив вартість одноразового харчування на період літнього відпочинку в межах 40 гривень на дитину за день.

У той же час, діти пільгових категорій будуть забезпечені безкоштовним харчуванням. Це діти – сироти, діти без батьківського піклування, діти з багатодітних та малозабезпечених сімей, діти з інвалідністю, діти воїнів – афганців, діти з числа внутрішньо-переміщених осіб чи дітей, які мають статус дитини, що постраждала внаслідок воєнних дій і збройних конфліктів, дітей. Один із батьків яких загинув чи пропав безвісти, помер під час захисту незалежності і суверенітету України, дітей, один із батьків яких має посвідчення учасника бойових дій – безпосередньо брав участь в АТО, ООС, бере участь в бойових діях у зв’язку із військовою агресією російської федерації проти України, або є військовослужбовцем, який потрапив у полон чи отримав інвалідність зупиняючи російського агресора. Витрати на харчування дітей пільгових категорій в закладах літнього відпочинку з денним перебуванням становлять 520, 8 тисяч гривень.

Цього дня виконавчий  комітет прийняв також важливі рішення, направлені на забезпечення стабільної життєдіяльності громади міста в умовах воєнного часу.

Члени виконкому під головуванням секретаря міської ради Олега Колюки погодили проект рішення міської ради про внесення змін до бюджету Кропивницької територіальної громади на 2023 рік, підтримали пропозиції про розміщення відкритих літніх майданчиків біля закладів ресторанного господарства, доповнили рішення виконкому про організацію громадських робіт протягом 2023 року та встановили тариф на ритуальні послуги.

Крім того виконком  підтримав низку рішень у сферах містобудування та архітектури, соціальної підтримки та  спрямованих на забезпечення житлових прав і прав дітей у Кропивницькому.

Усі новини