Група самодопомоги у Кропивницькому: разом - міцніше!

П'ятниця, 28 серпня 2020 10:32

Всеукраїнська громадська організація «Об’єднання дружин і матерів бійців учасників АТО» розпочала реалізацію проєкту «Групи самодопомоги: Разом - міцніше!». Як повідомили в управлінні соціального захисту населення міської ради Кропивницького, проєкт  має фінансову підтримку Європейського Союзу, представництва в Україні для жінок з родин загиблих та ветеранів учасників АТО/ООС.

Метою проекту є посилення програм соціального захисту вразливих жінок в умовах пандемії COVID-19 шляхом створення та подальшої менторської підтримки роботи 8 груп самодопомоги у Волинській, Хмельницькій, Миколаївський, Кіровоградській та Дніпровській областях.

В рамках проєкту «Групи самодопомоги: Разом - міцніше!»:

  • Буде відібрано найбільш вмотивованих жінок-лідерок, які вже вийшли з кризового стану та готові допомагати іншим;
  • Участь у дводенному семінарі у Києві з надання допомоги «рівний-рівному», вивчення методик захисту прав та методів співпраці з органами місцевого самоврядування;
  • За результатами тренінгу будуть розроблені індивідуальні плани розвитку груп.

Сформовано щонайменше 8 груп самодопомоги у Волинській, Хмельницькій, Миколаївський, Кіровоградській та Дніпровській областях. Групи формуватимуться за територіальною ознакою та за статусом учасниць.

Робота груп самодопомоги посилюватиме роботу соціального захисту адже мобілізуватиме та гуртуватиме жінок з зазначених категорій, сприятиме покращанню зв’язків в середині громади, покращуватиме горизонтальну самоорганізацію жінок заради взаємодопомоги у вирішення проблемних питань та захисті прав як одна одної так і вразливих груп населення загалом.

Реєстрація на участь у проєкті за посиланням: https://cutt.ly/td0VQbO або за телефоном 066-726-53-77 Наталя.

Усі новини