Громадський контроль мешканців допоміг зупинити неякісні роботи на даху багатоповерхівки у Кропивницькому

Середа, 9 жовтня 2019 16:35

Капітальний ремонт даху будинку №8, корпус 4 по вулиці Євгена Тельнова розпочався рівно рік тому - у жовтні 2018 року, і триває донині. Мешканці багатоповерхівки від самого початку будівельних робіт стежили за їхньою якістю та темпами виконання. На думку містян, підрядна організація не дотримується ні графіку виконання робіт, ні будівельних норм. Щоб вчасно виправити  ситуацію, громадяни звернулися до депутата свого виборчого округу Віктора Ксеніча та секретаря міської ради Андрія Табалова. До розмови також запросили заступника міського голови Олександра Вергуна та керівника підрядної організації.

- З проханням капітального ремонту даху нашого будинку ми звернулися до свого депутата на початку минулого року. Необхідні кошти швидко віднайшли в міському бюджеті і у жовтні будівельники приступили до роботи, - розповів мешканець будинку Віктор Обязов. - Спостерігаючи за роботами з першого дня, у мешканців виникла ціла низка нарікань на якість виконаних робіт: з дев’яноста чотирьох конструктивних елементів даху було замінено лише п’ять, дерев’яні деталі не оброблялися протипожежною сумішшю, також є проблеми з жолобами та відсутні снігозатримуючі конструкції.

Віктор Ксеніч підтвердив інформацію мешканців будинку щодо виявлених недоліків у роботі підрядної організації, за що на неї було накладено штраф.

- Підрядник нам пообіцяв виправити недоліки та розробити календарний графік виконання робіт, які, за домовленістю, організація повинна завершити протягом двох тижнів, - зазначив Віктор Ксеніч. - Крім того, з вини будівельників кілька квартир постраждало від підтоплення дощовими водами, тому виконавець робіт взяв на себе зобов’язання усунути наслідки підтоплення у помешканнях людей та зробити повний ремонт затоплених квартир.

Зі свого боку Андрій Табалов подякував учасникам зустрічі за активність та небайдужість. Він вкотре наголосив на тому, що усі роботи, які виконуються на прибудинкових територіях або в самому будинку люди повинні особисто контролювати.

- До співпраці громадян треба залучати не тільки на етапі проектування, а навіть раніше, коли з’ясовується, що в першу чергу треба зробити в будинку або на прилеглій території, - наголосив Андрій Табалов. - Стосовно ж роботи підрядника, якщо організація не виконує свої зобов’язання або виконує їх недобросовісно, контролюючі органи повинні накласти на неї штрафні санкції аж до розірвання договору.

Зустріч завершилась жвавим обговоренням проблем округу  мешканцями вулиці Євгена Тельнова із секретарем міської ради.

Усі новини