Громада Кропивницького платить найвищу ціну у боротьбі за свободу України: містяни попрощалися із Героєм - захисником

П'ятниця, 2 серпня 2024 16:32

Збройні сили України продовжують героїчно боронити рідну землю від російських агресорів, захищати від них українські міста і села. При цьому громада Кропивницького, як і вся Україна, платить найвищу ціну у боротьбі за власні свободу і незалежність - життя своїх Воїнів. 

У липні 2023 року солдат Юрій Азаров отримав важке поранення, котре призвело до невиліковної хвороби, яку він намагався побороти протягом року.

На жаль, 28 липня 2024 року серце захисника, солдата Юрія Азарова зупинилось.

На вустах Сергія – посмішка крізь біль. Він з тих мужніх чоловіків, хто добре знає, що таке війна, бо не роздумуючи, став на її захист і воював мужньо, з усіх сил наближаючи спільну Перемогу. Сергій понад усе любив свою Україну і мріяв про щастя своєї родини.

Юрій Азаров народився 10 жовтня 1984 року в Республіці Таджикістан. Згодом родина переїхала до Кропивницького.

Навчався Юрій у загальноосвітній школі № 33 (нині – «Класична гімназія»). Професійну освіту за спеціальністю «майстер сільського будівництва» отримав у професійно-технічному училищі № 8 (Кропивницький професійний ліцей).

Пройшов військову строкову службу в 101-ій окремій бригаді охорони Генерального Штабу імені генерал-полковника Геннадія Воробйова, був командиром відділення.

Після повернення додому працював на різних підприємств міста. Далі, разом з дружиною займався підприємницькою діяльністю, працював на Критому ринку.

У квітні 2023 року Юрій Азаров за власним бажанням, добровольцем приєднався до лав Збройних Сил України та став на захист батьківщини. Служив у окремій механізованій бригаді на посаді заступника командира відділення. Приймав безпосередню участь у заходах необхідних для забезпечення оборони України, захисту населення та інтересів держави, у зв`язку з військовою агресією російської федерації.

Він був дуже доброю, світлою, позитивною та щирою людиною, мав багато друзів. Завжди приходив на допомогу тим, хто цього потребував. Був люблячим турботливим сином, надійною опорою для своєї дружини, чудовим братом та найкращим у світі батьком.

Без рідної людини залишились мама, тато, старший брат, дружина та двоє синів 18-ти та трьох років.

Сьогодні, 02 серпня, у Кропивницькому на Алеї почесних воїнських поховань Далекосхідного кладовища рідні, друзі, земляки та бойові побратими Воїна схилили голови, проводжаючи Юрія Азарова в його останню земну путь.

Панахиду за загиблими відслужив священнослужитель Кропивницької єпархії ПЦУ Іван Шубін.

Схилимо голови і вшануймо пам'ять нашого Героя-захисника Юрія Азарова хвилиною мовчання.

Слава Україні! Героям Слава!

Усі новини