Громада Кропивницького має право на оперативну і повну інформацію про діяльність міської влади

Вівторок, 2 березня 2021 17:15

Інформаційна діяльність є важливою складовою роботи Кропивницької міської ради, яка сприяє забезпеченню конституційного права громадян на вільний доступ до інформації. На це звернув увагу начальник відділу по роботі із засобами масової інформації міської ради Сергій Якунін під час публічного звіту за результатами виконання Програми висвітлення діяльності міської ради Кропивницького та її виконавчого комітету у 2020 році.

За інформацією керівника пресслужби, впродовж 2020 року у міській раді відбулося 42 прес-конференції та брифінги, присвячених діяльності міської ради, виконавчого комітету, виконавчих органів міської ради, вирішенню актуальних питань життєдіяльності територіальної громади міста. Відділом по роботі із засобами масової інформації підготовлено та оприлюднено 2126 інформаційних повідомлень, які лягли в основу публікацій у друкованих та електронних ЗМІ і сюжетів на радіо та телебаченні.

- На виконання заходів Програми висвітлення діяльності міської ради міста Кропивницького та її виконавчого комітету на 2020 рік передбачалося фінансування із загального фонду міського бюджету у розмірі 2471 000 гривень. Фактично профінансовано – 2 416 000 гривень, - відзначив Сергій Якунін. - На розміщення інформаційних матеріалів у друкованих виданнях Кропивницького було використано 1 236 000  гривень. Ще 350 000 перераховано за оприлюднення інформації на інтернет-ресурсах обласного центру і 800 000 гривень - на висвітлення заходів засобами телебачення.

  Оплата виконаних робіт здійснювалася на підставі складених актів про надані послуги помісячно за фактично використану площу друкованих ЗМІ, ефірний час засобів телебачення та оприлюднені новини на інтернет-сайтах.

Загальний обсяг телепродукції на телеканалах ТТВ та CBN «Вітер» у 2020 році склав 1081 хв. ефірного часу, обсяг газетної площі у друкованих виданнях «Вечірня газета», «Нова газета», «Україна Центр», «21-ий канал», «Кіровоградська правда»– 142270 см2, а  кількість публікацій в інтернет-виданнях «Гречка», CBN, «Прайм-тайм» становить 1167 одиниць.

- У 2020 році у Кропивницькому були підбиті підсумки міських премій у сферах журналістики і фотомистецтва. Лауреати таких  премій визначаються один раз на два роки, - повідомив начальник відділу. - Організація проведення конкурсу із виплатою грошової частини міської журналістської премії імені Віталія Ципіна та міської премії фотохудожників імені Василя Ковпака обійшлася у 30 000 гривень.

Сергій Якунін подякував засобам масової інформації Кропивницького за тісну співпрацю з висвітлення чисельних заходів, організатором яких стала міська рада  і висловив сподівання на продовження ефективної спільної роботи у поточному році.

Заходи Програми висвітлення діяльності міської ради Кропивницького та її виконавчого комітету на 2021  рік передбачають фінансування у розмірі 2 481 000 мільйона гривень.

Усі новини