Гран – прі V-го Всеукраїнського фестивалю-конкурсу "Класик-проект" залишається у Кропивницькому

Неділя, 7 лютого 2021 14:57

Упродовж шести днів, із 25 по 30 січня, у Кропивницькому на базі Фахового музичного коледжу, народного меморіального музею Ю.С. Мейтуса та двох музичних шкіл - № 2 ім. Ю.С. Мейтуса і №1 ім.Г.Г.Нейгауза відбувся традиційний, вже V Всеукраїнський фестиваль-конкурс української академічної музики "Класик-проект". Цьогоріч фестиваль, присвячений пам'яті видатного українського композитора Юлія Мейтуса, проходив дистанційно. В рамках творчих змагань серед юних музикантів відбулися відео-концерти «Музика Юлія Мейтуса», «Із скарбниці вокальної лірики», «Музичні вечори у будинку родини Мейтусів» та ІІІ Всеукраїнський конкурс-огляд творчості дослідників музичного мистецтва «Мейтусівські читання.

- У Фестивальних заходах взяли участь учні та викладачі мистецьких шкіл Кропивницького, студенти та викладачі Фахового музичного коледжу, Одеської Національної музичної академії ім.А.В.Нежданової. А до конкурсу – огляду долучилися учні, студенти та викладачі мистецьких навчальних закладів мистецького спрямування Кіровоградської, Київської, Сумської, Тернопільської, Хмельницької, Черкаської, Львівської, Харківської, Луганської, Донецької , Херсонської областей, - відзначила директор музичної школи №2 Валентина Ревенко. - Конкурс проводився у трьох вікових категоріях: молодшій, середній, старшій і у трьох номінаціях: "Перші кроки в музичній розвідці»", "Юніори музикознавства»", "Молоді дослідники".

У ІІ тур конкурсу вийшли 58 учасників. А у п’ятницю, 05 лютого, журі конкурсу урочисто вручили заслужені нагороди переможцям із Кропивницького.

Юних композиторів і музикознавців привітала начальник управління культури і туризму міської ради Анна Назарець.

- Не зважаючи на те, що цього року Фестиваль – конкурс "Класик-проект", який отримав визнання і став популярним серед дітей і молоді з усієї України, довелося проводити в онлайн-режимі, він від того не втратив у видовищності і продемонстрував величезну кількість юних талантів, - відзначила у вітальному слові Анна Назарець. – Я щиро вітаю переможців Фестивалю – конкурсу, бажаю їм нових успіхів на мистецькій ниві і висловлюю слова щирої вдячності організаторам конкурсу, який популяризує музичне мистецтво і підтверджує статус Кропивницького – як фестивального міста.

Диплом Лауреата ІІІ ступеня ІІІ Всеукраїнського конкурсу-огляду дослідників музичного мистецтва в номінації « Перші кроки в музичній розвідці» вручені Ткаченку Данилу, учню КЗ "Музична школа №2 ім. Ю.С. Мейтуса міста Кропивницького", викладач ТкаченкоЛ.О.

Диплом Лауреата ІІІ в номінації «Юніори музикознавства» отримали Жарова Катерина, учениця КЗ "Музична школа №2 ім. Ю.С. Мейтуса міста Кропивницького", викладач Степанова О.В та Мельник Анна, учениця Дитячої школи мистецтв міста Кропивницького, викладач Капітоненко О.В.

Дипломом Лауреата ІІ ступеня ІІІ Всеукраїнського конкурсу-огляду дослідників музичного мистецтва в номінації « Перші кроки в музичній розвідці» нагороджено Гаврилюк Олександру, ученицю КЗ "Музична школа №2 ім. Ю.С. Мейтуса міста Кропивницького", викладач Приданчук О.М.

Дипломи Лауреата ІІ ступеня ІІІ Всеукраїнського конкурсу-огляду дослідників музичного мистецтва в номінації «Юніори музикознавства» вручені6

Береговому Кирилу, учню Музичної школи №1 ім.Г.Г.Нейгауза міста Кропивницького, викладач Лях А.Ю.;

Бондарчук Андрію, учню Музичної школи №1 ім Г.Г. Нейгауза міста Кропивницького, викладач Локарєва Ю.В.;

Щельник Антону, учню Музичної школи №4 міста Кропивницького, викладач Муравцов В.В.;

Чебикіній Марії, учениці Дитячої школи мистецтв міста Кропивницького, викладач Капітоненко О.В..

Лауреатом І ступеня ІІІ Всеукраїнського конкурсу-огляду дослідників музичного мистецтва в номінації « Перші кроки в музичній розвідці» став Костенко Данило, учень Музичної школи №3 міста Кропивницького, викладач Лях А.Ю.

У номінації «Юніори музикознавства» дипломи Лауреата І ступеня ІІІ Всеукраїнського конкурсу-огляду дослідників музичного мистецтва вручено:

Кузьменко Олександрі, учениці Музичної школи №1 ім.Г.Г.Нейгауза міста Кропивницького, викладач Лях А.Ю.;

Черненко Софії, учениці Музичної школи №1 ім Г.Г. Нейгауза міста Кропивницького, викладач Долгіх М.В.;

Федосєєву Кирилу, учню Музичної школи №3 міста Кропивницького, викладач Лях А.Ю.;

А переможцем у номінація «Молоді дослідники» визнано Кучеренко Галину-Анжеліку, студентку Кропивницького фахового музичного коледжу.

Диплом же Лауреата Гран-прі ІІІ Всеукраїнського конкурсу-огляду дослідників музичного мистецтва в номінації « Перші кроки в музичній розвідці» цьогоріч залишається у Кропивницькому. Його володаркою стала Єлизавета Волошинова, учениця Музичної школи №1 ім Г.Г. Нейгауза міста Кропивницького, викладач Долгіх М.В.

Усім учасникам фестивалю бажаємо нових творчих успіхів: нехай ваші імена звучать на найбільших концертних майданчиках світу. До побачення - «Класик – проєкт» 2021, до зустрічі - «Класик – проєкт» 2022.

 

Усі новини