Готельєри Кропивницького підтримали запровадження нових ставок туристичного збору

П'ятниця, 15 лютого 2019 09:49

У четвер, 14 лютого, у міській раді Кропивницького відбулася нарада з питання підготовки проекту рішення міської ради  “Про встановлення ставок туристичного збору в місті Кропивницькому” під головуванням заступника міського голови Андрія Паливоди.

В обговоренні питання  взяли участь в.о. директора департаменту з питань економічного розвитку, торгівлі та інвестицій - начальник управління економіки Тетяна Ломова, начальник управління торгівлі та побутового обслуговування населення Сергій Горбовський, а також представники спілки підприємств малого та середнього підприємництва області, Державної служби України з питань регуляторної політики та розвитку підприємництва в області, ГУ ДФС, ГО “Спілка підприємців Кіровоградської області” та керівники готельного бізнесу міста.

За результатами обговорення проекту рішення готельєри Кропивницького  підтримали запропоновані ставки туристичного збору за кожну добу тимчасового розміщення особи у місцях проживання (ночівлі) для внутрішнього туризму.  У разі результативного голосування депутатського корпусу міської ради, вони складуть:

  • при вартості проживання до 300 грн. (включно) – 0,1% від розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня звітного (податкового) року, для однієї особи за одну добу тимчасового розміщення;
  • від 300 грн. до 600 грн. (включно) – 0,25% від розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня звітного (податкового) року, для однієї особи за одну добу тимчасового розміщення;
  • понад 600 грн. – 0,5% від розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня звітного (податкового) року, для однієї особи за одну добу тимчасового розміщення.

А для в’їзного туризму пропонується встановити 1,0 % від розміру мінімальної заробітної плати.

Усі новини