Голови постійних депутатських комісій міської ради Кропивницького звітували про свою діяльність за 2017 рік

Четвер, 7 червня 2018 09:42

У середу, 06 червня, продовжила свою роботу дванадцята сесія міської ради Кропивницького. Цього дня перед своїми колегами звітували голови постійних депутатських комісій за результатами діяльності у 2017 році.

Першим тримав слово голова постійної депутатської комісії міської ради з питань архітектури, будівництва, реклами, регулювання земельних відносин та охорони навколишнього природного середовища Олександр Шамардін.

За його інформацією. впродовж 2017 року до управління земельних відносин та охорони навколишнього природного середовища надійшло 2731 звернення від фізичних та юридичних осіб з питань регулювання земельних відносин, із них 498 звернень від учасників АТО.

На розгляд комісії, управлінням земельних відносин та охорони навколишнього природного середовища підготовлено та винесено 845 проектів рішень міської ради з питань регулювання земельних відносин, з них погоджено 551. Інші – відправлені на доопрацювання чи не погоджені.

- Всього у 2017 році постійною депутатською комісією з питань архітектури, будівництва, реклами, регулювання земельних відносин та охорони навколишнього природного середовища було проведено 35 засідань, - відзначив Олександр Шамардін. – За статистикою відвідувань не пропустив жодного засідання  голова комісії. Найменше брав участь у роботі комісії депутат Віталій Бєлов – він взяв участь у 19 засіданнях.

Із січня 2017 року засідання постійної комісії проходили в оновленому форматі, звернув увагу її голова. У депутатській кімнаті встановлена веб- камера, тому усі охочі можуть переглянути трансляцію он-лайн. Питання, що виносилися упродовж року на засідання комісії, публікувалися на створеній сторінці комісії у  соціальній мережі Фейсбук, а після засідання – оприлюднювався звіт про виконану роботу. На кожному засіданні комісії депутати, за потреби, мали можливість переглядати розташування  земельних ділянок на гугл-карті, публічній кадастровій карті та в інших форматах.

- Щодо виділення земельних ділянок учасникам антитерористичної операції для будівництва житлового будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка), то було  підготовлено 39 відповідних проектів рішень,- підкреслив Олександр Шамардін. -  а саме: про надання 52 особам дозволів на розроблення проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок учасникам АТО під  житлове  будівництво   (вул.   Тарана,   пров.   Мурманський, вул. Шканди, вул. Інгульська, вул. Скульського, пров. Цегельний, вул. Казанська, вул. Нижня Прирічна) та про затвердження 46 особам проектів землеустрою та передачу у власність земельних ділянок учасникам АТО під житлове будівництво (пров. Вільний, пров. Алтайський, вул. Миколи Міхновського, вул. Вербицького, вул. Садова, вул. Волонтерська, пров. Луньовський).

Погоджені Комісією проекти рішення були внесені до порядку денного засідань міської ради міста Кропивницький.

Управлінням земельних відносин та охорони навколишнього середовища віднайдено три земельні ділянки по вул. Алтайська, Ціолковського та Харківська. З метою забезпечення учасників АТО та сімей загиблих учасників АТО земельними ділянками, управління містобудування та архітектури готує зміни до Плану зонування, щоб віднести їх до земель громадської та житлової забудови.

Всього, від початку проведення антитерористичної операції на сході України, міською радою міста Кропивницький надано 982 дозволи на розроблення проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок відповідного цільового призначення орієнтовною площею 98 га, із них передано у власність 741 земельну ділянку орієнтовною площею 74 га.

На розгляд Комісії виносилося 218 проектів рішень щодо виділення земельних ділянок для будівництва індивідуальних гаражів, а саме: про надання дозволів на розроблення проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок (гаражі) – 178; про передачу в оренду або у власність земельних ділянок (гаражі) – 40.

З них погоджено: про надання дозволів на розроблення проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок (гаражі) – 32; про передачу в оренду або у власність земельних ділянок (гаражі) –12. Пріоритет у прийнятті рішень надавався особам, які мають захворювання опорно-рухового апарату та хвороби, визначенні Положенням про порядок надання земельних ділянок в оренду для встановлення тимчасових гаражів на території міста та учасникам АТО.

У 2017 році було проведено і два виїзних засідання з питань розташування існуючих гаражів та розглянуто заяви щодо виділення земельних ділянок під гаражі, переважно учасникам АТО, зокрема на мікрорайоні Жадова по вул. Героїв України, біля будинку №22 та по вул.Генерала Жадова, біля будинку №38. Під час виїзного засідання розглянули спірні питання щодо розташування земельних ділянок та їх розташування поруч з міськими комунікаціями.

За   рік комісією  розглянуто 20 проектів рішень про виділення у власність земельних ділянок в садових товариствах, які включають в себе 139 заяв про надання дозволів на розроблення проектів землеустрою в садових товариствах та 46 про передачу у власність земельних ділянок в садових товариствах. З метою уникнення непорозумінь між користувачами земельних ділянок, які знаходяться на території садових товариств, Комісією були запрошені керівники та представники садових товариств міста Кропивницького на окреме засідання Комісії. В результаті напрацьовано зміни до порядку подачі документів, які надає заявник щодо приватизації земельної ділянки в садовому товаристві.

За ініціативи голів постійних комісій з питань промисловості, транспорту, зв’язку, торгівлі, сфери послуг, захисту прав споживачів та з питань архітектури, будівництва, реклами, регулювання земельних відносин та охорони навколишнього природного середовища, а також секретаря міської ради відбулося спільне засідання постійних комісій, під час якого депутати розглянули питання щодо встановлення в місті Кропивницькому МАФів.

Під час засідання члени комісій обговорили питання щодо встановлення МАФів на території міста за період 2017 року та про вжиті заходи щодо незаконно встановлених МАФів. Наразі в управлінні земельних відносин та охорони природного середовища планується провести інвентаризацію усіх земельних ділянок, які перебувають під МАФами.

На комісії також піднімали тему розміщення реклами в місті. Наразі ці питання розглядає Комісія з координації заходів щодо впорядкування розміщення зовнішньої реклами на території міста. Депутати постійної комісії ознайомилися з розробкою нових правил розміщення зовнішньої реклами в місті.

За наданими даними Кропивницької ОДПІ ГУ ДФС у Кіровоградській області (інформація про забезпечення надходжень до міського бюджету за 10 місяців 2017 року) сума надходжень з орендної плати та земельного податку за земельні ділянки з юридичних та фізичних осіб становить:

  • земельний податок з юридичних осіб - 27,9 млн. грн;
  • земельний податок з фізичних осіб - 2,3 млн. грн.;
  • орендна  плата з  юридичних осіб  - 50,2  млн. грн., що складає 100,8 % виконання;
  • орендна плата з фізичних осіб - 10 млн. грн., що складає 99,2 %;

Надходження коштів з продажу земельних ділянок несількогосподарського призначення склало 1,2 млн. грн. при плані 2,5 млн. грн. на рік, що становить 47,32 %.

Плата за землю з юридичних та фізичних осіб у вигляді орендної плати за землю та земельного податку - є другим за обсягом вагомим видом податкових надходжень до міського бюджету. Питома вага цього податку в доходах міського бюджету займає 10,4%. Податковий борг на 1.10.2017 р. в порівнянні з 1.01.2017 р. зріс на 27% та складає 54 470,6 тис.грн.

Найбільшими боржниками до місцевого бюджету є:

  • ДП «КРЗ» - 2871,4 тис.грн;
  • ТДВ «КЗБМ №2-Синтез» - 1802,9 тис.грн;
  • ДП «КТ «ТОВ «ЦНТІ УНГА» - 2665,7 тис.грн;
  • ОП «КАТП-1128» - 1198,1 тис.грн;

Депутати взяли до відома звіт голови комісії та продовжили термін перебування Олександра Шамардіна на посаді.

Усі новини