Голоси літературної Кіровоградщини звучатимуть у Кропивницькому в музеї Карпенка Карого

Середа, 15 травня 2019 18:43

З нагоди Всесвітнього дня музеїв 18 травня у літературно-меморіальному музеї І.К. Карпенка-Карого відбудуться заходи, присвячені літературним осередкам Кіровоградської області. Про них розповідатиме виставка «Голоси літературної Кіровоградщини», а  акцент буде зроблено на діяльності найвідоміших і найактивніших  літературних студій і об’єднань.

Окремі заходи презентують літературні здобутки трьох районів області.

Добровеличківку представлятиме поетеса-піснярка, лауреатка премії імені Арсенія Тарковського, член НСПУ Наталія Бідненко. Зустріч за участі композитора і виконавця, співавтора пісень  Валентина Могильного називається «Любов і пісня - два її крила». 

Літературно-пісенну естафету приймуть митці з Долинської - члени творчого об’єднання «Сузір’я Долинщини» та фолькгурту «Калина» під керівництвом поета, співака й етнографа Володимира Яремчука. «Майбутнє виростає з минулого» - назвали свою програму долинчани. Буде представлено етнографічний етюд «Традиції українських рушників», почуємо поезію, прозу, українські народні і авторські пісні.

Митці з Новоукраїнки - члени літстудії «Ранок» на чолі з бардом і гумористом Олександром Антоненком підготували виставки своїх книг та ілюстрацій художника Володимира Гребенюка до твору Івана Нечуя-Левицького «Кайдашева сім’я».

«Не літературою єдиною», - вирішили друзі і партнери музею - болгарська община «Нашите хора». Вони проведуть для гостей музею кулінарний майстер-клас.

І наостанок, для гурманів у мистецькій царині - документальний фільм Сергія Маслобойщикова «Дві сім’ї», присвячений знаковим для Кіровоградщини родинам Тобілевичів і Тарковських.

 

Програма у літературно-меморіальному музеї І.К. Карпенка-Карого до Всесвітнього дня музеїв 18 травня 2019 р.

10.00 Презентація виставки «Голоси літературної Кіровоградщини» (до 80-річчя утворення області)


11.00 «Любов і пісня - два її крила» Зустріч з поетесою та пісняркою Наталією Бідненко (з циклу «Літературний портрет»  до 35-річчя утворення Кіровоградської обласної організації НСПУ)


13.00 «Майбутнє починається з минулого»

Виступ членів ТО «Сузір’я Долинщини» і народного фольклорно-обрядового гурту «Калина» на чолі з Володимиром Яремчуком:

  • етнографічний етюд «Традиції українських рушників»
  • поезія і проза Володимира Яремчука
  • українські народні і авторські пісні

15.00 Кулінарний майстер-клас від друзів і партнерів - болгарської общини «Нашите хора»


16.15 «Іще не вечір» Літературний дебют Новоукраїнської літстудії «Ранок» на чолі з членом обласного літоб’єднання  «Степ» Олександром Антоненком


18.00 Документальний кінофільм «Дві сім’ї», присвячений родинним зв’язкам Тобілевичей  і Тарковських

Усі новини