Гендерні аспекти будуть враховані: у Кропивницькій міській раді стартував тренінг із розробки галузевих програм соціально-економічного розвитку

Середа, 11 вересня 2024 13:26

Сьогодні, 11 вересня, у Кропивницькій міській раді стартував тренінг з розробки галузевих програм соціально економічного розвитку обласного центру з врахуванням гендерного аспекту. Тренінг складається з чотирьох модулів, поділених, відповідно, на чотири дні навчання.

Під час тренінгу працівники виконавчих органів міської ради вдосконалюватимуть навички з формування портрету цільової аудиторії для комплексних міських програм, аналізуватимуть чинні програми, щоб запровадити гендерний підхід, визначатимуть індикатори результативності та формуватимуть алгоритми розробки нових галузевих програм, враховуючи гендерні аспекти.

Перед початком навчання його учасників на плідну роботу зорієнтувала  керуюча справами виконавчого комітету міської ради Світлана Балакірєва.

Вона зазначила, що раніше гендерні питання асоціювалися здебільшого із профільним управлінням молоді та спорту. Однак за останні два роки міська рада демонструє відхід від цих стереотипів завдяки активній роботі, зокрема, і міжфракційного об'єднання депутаток "Рівні можливості".

- На сьогодні в міській раді діють 42 галузеві програми, але 16 з них завершуються цього року. У зв’язку з підготовкою бюджету на наступний рік, актуалізація знань щодо гендерного підходу є також дуже важливою. Всі охочі можуть підключитися до тренінгу  онлайн,  задавати свої питання організаторам - управлінню персоналу та модераторці тренінгу Інзі Дуднік.  За ці 4 модулі навчання ви опануєте  алгоритм розробки програми з врахуванням гендерного підходу, дізнаєтеся про паспорт цільової аудиторії, про джерело інформації та індикатори ефективності. Бо ж депутатів і представників громади, наприклад, часто цікавить питання ефективності реалізації програм та відображення  результатів виконання в самих програмах. То ж  ми з вами працюємо над вдосконаленням навичок  у написанні програм і досягненні результатів від їх реалізації, - наголосила Світлана Балакірєва.

Зважаючи на необхідність розробки нових галузевих програм у поточному році а також а на те, що міська рада входить в етап формування бюджету громади на наступний рік,  актуалізувати знання з гендерного підходу також буде не зайвим.

Про те, як буде організована роботу під час тренінгу говорила його модераторка — виконавча директорка ГО “Територія успіху” Інга Дуднік.

- Сьогодення змінюється і ми маємо змінюватися також. Моє завдання підсвітити певні аспекти у вашій роботі. Я передивилася деякі програми, щоб ми з вами попрактикували на конкретних прикладах. Моє завдання виокремити проблемні аспекти і проілюструвати їх для вас. Але це не має бути лекція, це має бути формат інтерактиву з уточненнями, питаннями, і навіть запереченнями, - зазначила фахівчиня.

 

Розклад модулів та посилання на онлайн-трансляції:

"Розроблення галузевих (комплексних) програм"

Середа, 11 вересня · 8:45AM–12:15PM

Часовий пояс: Europe/Kiev

Контактна інформація щодо зустрічі в Google Meet

Посилання на відеозустріч: https://meet.google.com/hom-cxtv-dyc

 

"Розроблення галузевих (комплексних) програм"

П'ятниця, 13 вересня · 8:45AM–12:15PM

Часовий пояс: Europe/Kiev

Контактна інформація щодо зустрічі в Google Meet

Посилання на відеозустріч: https://meet.google.com/bci-wzvc-jqk

 

"Розроблення галузевих (комплексних) програм"

Середа, 18 вересня · 8:45AM–12:15PM

Часовий пояс: Europe/Kiev

Контактна інформація щодо зустрічі в Google Meet

Посилання на відеозустріч: https://meet.google.com/dtf-jqat-riy

 

"Розроблення галузевих (комплексних) програм"

Четвер, 19 вересня · 8:45AM–12:15PM

Часовий пояс: Europe/Kiev

Контактна інформація щодо зустрічі в Google Meet

Посилання на відеозустріч: https://meet.google.com/mtk-fvai-zdp

Усі новини