Форум у Кропивницькому: партнерство для кращого майбутнього та стратегічний розвиток громади

Середа, 16 жовтня 2024 11:35

У вівторок, 15 жовтня, в Центрі підтримки підприємництва Кропивницької міської ради, в рамках розробки Стратегії Кропивницької міської територіальної громади до 2030 року відбувся форум «Партнерство для кращого майбутнього: відновлення та стратегічний розвиток громади». Організаторами заходу виступили Всеукраїнська ініціатива «Активна Громада» Всеукраїнської громадської організації «Інститут Республіка» у Кіровоградській області та департамент з питань економічного розвитку міської ради.

У заході взяли участь представники виконавчих органів міської ради, науковці, громадські активісти та інші зацікавлені особи.

Голова правління ВГО «Інститут Республіка» Олександра Гліжинська презентувала дослідження «Вплив та консолідація зацікавлених сторін у відновленні та стратегічному розвитку громад».

Основні теми форуму:

  • Залучення зацікавлених сторін у процес розробки Стратегії Кропивницької міської територіальної громади до 2030 року (Тетяна Ломова, начальниця управління економіки департаменту з питань економічного розвитку міської ради);
  • Розширення та вдосконалення цифрового управління (Оксана Бабаєва, начальниця управління інформаційних технологій міської ради);
  • Розвиток туристичного потенціалу як складової Стратегії (Ірина Салова, завідувачка сектору туризму управління культури і туризму міської ради);
  • Застосування інструментів громадської участі у розробці та впровадженні Стратегії (Оксана Горбенко, начальниця відділу комунікацій з громадськістю міської ради).

Громадські організації акцентували увагу на питаннях безбар’єрності та доступності, а також унікальності Кропивницького як міста з потужним творчим потенціалом.

Науковці Центральноукраїнського національного технічного університету презентували свої досягнення у сфері підприємництва та кадрового забезпечення.

Захід пройшов у конструктивному діалозі між владою та громадськістю. Результати форуму будуть враховані під час розробки проєкту Стратегії громади.

Усі новини